Een frisse neus

Zo, die feestdagen zijn achter de rug. En dan hebben wij er veel deugd aan om een frisse neus op te snuiven. Vrienden van ons dachten daar blijkbaar net hetzelfde over en nodigden ons uit om een bezoek te brengen een het nationaal park de Loonse en Drunense duinen. Dit gebied wordt ook wel eens de Brabantse Sahara genoemd! Je vind hier één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Maar liefst dertig vierkante kilometer stuifzand kan hier nog steeds vrij rondwaaien! Naast grote zandvlaktes vind je er ook heide en bossen. Behoorlijk indrukwekkend in ieder geval; En alsof dat nog niet genoeg was ontdekten we ook een aantal bomen die bomvol slapende ransuilen zaten. We telden er zeker 20.  Geweldig om te zien. We hebben braakballen mee om te ontleden. Gaaf he. Qua natuurverrassingen is dat alvast een geweldig begin!

15 gedachten over “Een frisse neus

 1. Parkeer je auto bij restaurant bosch en duin en wandel naar de zandvlakte, heel simpel!

 2. Die uilen lagen vredig te slapen, je moest dus helemaal niet voorzichtig zijn hoor. En de braakballen hebben we zelf open gepluisd, veel botjes van muizen!

 3. Wat een heel bijzondere ervaring zeg ! De spanning in het heel voorzichtig benaderen van deze vogels kan ik me heel goed voorstellen. Dit zijn echt kippenvel gevoel momentjes ! Ontleed je die braakballen zelf ? of laat je dat doen door een gespecialiseerde dienst ?

 4. Echt super die boom vol ransuilen.
  Ook de wandeling is supergaaf want door dat vele eten (wat de meeste dan doen) is het ook heerlijk om buiten te vertoeven. De frisse neus is aan ons ook welbesteed.

 5. Dit is echt heel bijzonder, zoveel ransuilen bij elkaar. Leuk om braakballen mee te nemen om te zien wat er in zit….
  Jullie ook een heel goed 2017 met veel tuinplezier!

 6. Wat een geweldige beelden om het nieuwe jaar mee te beginnen.
  De feestdagen zijn gezellig maar ik ben ook stiekem altijd weer blij als ze voorbij zijn.
  Een heerlijk 2017 gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *