De zomer is voorbij gevlogen, de herfst is dit jaar snel gekomen!

Jaja de herfst laat zich echt al flink voelen. Frisse ochtenden en avonden, het stoveke heeft hier al ettelijke keren gebrand. En de regen is hier ook al goed gevallen en naar ’t schijnt krijgen we de komende week nog meer dan dat. Gelukkig zat het weer het afgelopen weekend wel mee en dus werd er nog eens flink in de tuin gewerkt. Ik wiedde wat onkruid en plantte wat zelf gezaaide Echinacea Purpurea uit in de prairieborder. Ik oogstte voor de verandering nog eens geweldig veel tomaten en andere groenten uit den hof; Liet me verwennen met deze lekkere hapjes; En deze overheerlijke rabarber-kwark-cake. Ideaal voor veel volk!
Ingrediënten voor 10 personen :
200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
225 gr suiker
1zakje vanillesuiker
3 eieren
100 gr volle kwark
200 gr zelfrijzend bakmeel
325gr rabarber
Bereiden :
Verwarm de oven voor tot 160 graden – klop in de keukenmachine of met mixer de boter met 200gr suiker, de vanillesuiker en een mespunt zout romig.
Klop er eerst één voor één de eieren door, dan de kwark en tot slot het bakmeel. Schep het kwarkbeslag in de vorm of op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snij de uiteinden van de rabarber. Halveer de stengels in de lengte (halveer dikke stengels nogmaals) en snijd dan de rabarber in stukken van 15cm. Leg de rabarber op het beslag en strooi er de resterende suiker over.
Bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
(Ipv kwark kan je ook 75ml yoghurt of karnemelk nemen = zelfde smeuïge resultaat)En alsof de pret nog niet voldoende was werden we ook nog eens overrompeld door mega-veel vlinder. De blauwe knoop, vlinderstruik en de verbena is favoriet. Zonder overdrijven telde ik gemakkelijk 40 vlinders allerlei witjes, maar vooral veel dagpauwogen en atalanta’s, wat blauwtjes, landkaartjes en een enkele oranje zandoogje. Heerlijk! Maar ook de hommels en bijen waren nog druk in de weer. En die zijn dan weer fan van deze Helianthus Lemon Queen en van al de rest die ik hier al eerder opnoemde!Met de nieuwe aanbouw die ze hier binnen een paar weken gaan zetten heb ik vandaag al wat planten aan het verplanten geweest die ik wil redden Dit weekend hebben we trouwens de laatste knopen qua materiaalkeuze doorgehakt; Links de vloertegels, rechts het hout van de keuken, bovenaan de kleur van het betonblad en dan liggen daar ook nog de tegeltjes voor bij het fornuis. we nemen de zwarte maar dan in de vorm van de grijze. Binnen een paar weken breken ze dat hier eerste af om het dan terug op te bouwen. Iets waar we al geweldig naar uitkijken. Tegen de kerstdagen zouden we dan in onze nieuwe keuken moeten staan koken. Leuk hé!

16 gedachten over “De zomer is voorbij gevlogen, de herfst is dit jaar snel gekomen!

 1. Die Helianthus groeit hier als zot. Ik kan je gerust wat stukken geven, het is een echte woekeraar. Dat boek heb ik ook al eens gelezen. Veel plezier met het ontwerpen!

 2. Die Helianthus Lemon Queen lijkt me tof. Hoe doet die het bij jou? Ken je het boek ‘Prairietuinen’ van Laurence Machiels en Jan Spruyt? Ik ben hem gaan halen in de bib. Zaaaaalig boek! Zo plezant om in te snuisteren om onze voortuin opnieuw aan te leggen…

 3. Ja, idd de Herfst is vroeg dit jaar!
  Het ziet er allemaal prachtig uit bij jou.
  Veel succes met de bouw!

  Groetjes Thea♥

 4. Absoluut, ik heb mijn Madame volledig carte-blanche gegeven. Dus dat beloofd!

 5. Een retro-keuken zou ik het nu niet echt noemen. Het zijn nieuwe Portugese cementtegels. De prijs is ook om van achterover te vallen. Maar mijn Madame heeft een dure smaak!

 6. Als mijn gat van mijne vijver nu nog gedicht geraakt ben ik het helemaal met je eens 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *