De winter komt er aan

Stillekesaan dan toch hé, want via allerlei kanalen vang ik op dat er wat natte sneeuw kan vallen dit weekend. Veel zal het waarschijnlijk niet voorstellen. Maar ik ben er in ieder geval klaar voor! We huurden afgelopen week voor een paar dagen een sauna, zo’n mobiel ding dat ze in uwen hof komen zetten. Kwestie van creatief te zijn met dieje staycation hé.Ik moet zeggen dat was genieten, denk dat ik helemaal opgewarmd ben.

Er werd uiteraard ook nog wat gewerkt, een taxus haag van zo’n 15 meter verscheen na een paar ritjes naar de plantenboer.

Onder het motto doe iets nuttig met uw gekregen treinticket, voor de Nederlanders moet ik nu even uitleggen dat onze noodregering het een goed idee vond om in volle corona-crisis iedereen een gratis treinticket te geven, kwestie van de economie wat extra impulsen te geven. Soit de economie hebben we niet echt kunnen steunen aangezien er toch nergens iets open was, buiten een take away die we tegenkwamen maar die 2 ijsjes zullen daar maar weinig verschil maken vrees ik. Soit ik wilde dus zeggen dat we met dat treinticket gingen treinstappen, je neemt de trein van het ene naar het andere punt, in ons geval van Turnhout naar Tielen en wandelt vervolgens via de GR terug. In ons geval was dat goed voor 25 km frisse buitenlucht!

Eigenlijk realiseer ik me nu dat ik eigenlijk helemaal iets anders wilde posten hier, want ik heb nog een resem macrofoto’s met alle tinten bruin uit de tuin, dat rijmpt, maar dat zal voor de volgende zijn. Misschien als afsluiter nog een binnen foto? Ja hoor ik daar iemand zeggen. Ons huis begint ook binnen groener en groener te worden. plantjes worden gestekt, gescheurd en op sterk oeps nee gewoon water gezet en dan krijg je zoiets. Dit is trouwens één van onze stek-plekjes voor nieuwe en wat ouders plantjes zoals je ziet.

Allé hou je gezond en wel, want we moeten nog even door met deze rare tijden peins ik!

3 gedachten over “De winter komt er aan

 1. Een trein ritje… zelfs daar beginnen we niet aan…
  Je tuin, dat moet zo stillekes aan een enorme beplanting zijn.
  soms vraag ik me af hoe je dat kan bolwerken met 2 handen ?

 2. Stevige taxussen die je kocht. Nu is het natuurlijk wel de ideale periode om zulke grote jongens aan te planten.
  Ook de pannenkoekenplant is van een aanzienlijk formaat. Fraai exemplaar.
  Dat de winter er aankomt, is nog niet echt duidelijk. Ik werk nog steeds in T-shirt. 😉

 3. Dat was hier een paar keer extra genieten, zo te zien!
  Die binnnenplantjes…, zo begint het… Wel mooi/leuk.
  Lie(f)s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *