De tijd gaat snel

Niet alleen is het al bijna 3 weken geleden dat ik hier nog van me heb laten horen. Maar ook de feestdagen en het nieuwe jaar naderen met een snelheid die je bijna duizelig maakt. De kerstboom staat er ondertussen al maar de kinderen beginnen zich wel wat zorgen te maken. Want in tegenstelling tot andere jaren waar je soms al bijna over de pakjes valt ligt er nu nog niet eentje! Soit daar kan natuurlijk snel verandering in komen maar toch, het zegt iets over de drukte. Ik kijk er wel naar uit moet ik eigenlijk zeggen en dan niet per sé naar dat hele Kerstgedoe, maar gewoon naar de familiesfeer, de feesten, het gezellig samenzijn. En gelukkig had ik nog wat dagen verlof zodat ik tussen Kerst en Nieuw gewoon thuis kan blijven of andere leuke dingen kan doen.

De tuin die heeft dezer dagen niet veel aandacht meer nodig. Maar we kunnen nog een ganse winter, alhoewel winter. Het lijkt soms meer op herfst! We kunnen nog genieten van heerlijke silhouetten al dan niet met rijm of misschien krijgen we zelfs nog sneeuw. De winterbloeiers zijn er in ieder geval ook weeral bij zoals de winterjasmijn en kamperfoelie, de bodnantense down viburnum, de autumnalis en normaal gezien zou binnen een dikke week, bij het begin van de Kerstvakantie, mijn Hamamelis Jelena moeten beginnen bloeien en dan vergeet ik nog te vermelden dat de bolgewasjes ook al sprietjes uit de grond steken. En zo gaat het maar vooruit, de tijd gaat snel, gebruik hem wel! 

7 gedachten over “De tijd gaat snel

  1. Hier is ook de familie warmte het belangrijkste van heel het kerst gebeuren. Alle drukte en gefeest kan ons gestolen worden 🙂
    Je tuin is zelfs in putje winter een juweeltje hoor !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *