De lente mag beginnen

We hebben de voorbije dagen weer heel wat wind, regen, storm en hagelbuien mogen trotseren. Niet echt het weer waar een mens heel blij van wordt, dus hé als het even kan dan mag van mij stilaan de lente starten hoor. Ik heb de indruk dat de tuin op springen staat, veel zon en warmere temperaturen hebben ze niet meer nodig om helemaal uit de bol te gaan; tulpen, narcissen, bosanemoontjes, sleutelbloemen, long- en speenkruid om van de eerste fruitbloesems en de bloeiende heesters in de heg nog maar te zwijgen. Ondertussen werk ik dus maar gestaag verder want er valt altijd wel iets te doen hier. De knotwilgen knotte ik al een paar weken geleden, toen de lucht nog wel mooi blauw was. Ik probeer er elk jaar een aantal te doen en de takken die komen op en in het schapenstalletje of op de takkenhoop. Hergebruik, i like!

Nog meer gewerkt werd er in het kot van de vovo. U vraagt zich waarschijnlijk af wat ik hier nu weer aan het uitsteken ben, awel ik ook. Nee graptje mlaar ik ben wel benieuwd naar wat jullie denken.

En alsof dat nog niet genoeg was werd er ook nog serieus geschupt.

De Madame flanste nog wat in elkaar;

De zoon was jarig, 16 begot en hij steekt nu al boven mij uit!

En de salamanders zijn ook weer gewoon van de partij!

O ja en we zorgden ervoor dat onze buurt terug proper is. 5 zakken vol op amper 1,5km, dat is toch niet te doen hé!

Nee, dan kunnen we maar beter afsluiten met vrolijk nieuws, geen betrouwbaardere bloemen deze tijd van het jaar dan de Helleborussen, ook al hebben ze serieus afgezien met de winterse temperaturen!

3 gedachten over “De lente mag beginnen

 1. Zo’n ‘kot’ zou ik ook graag hebben 🙂
  Lekker knutselen en van alles in elkaar bricoleren, zalig !

 2. Je laat ons wel in een aantal raadselen achter 😉
  Maar dat het voorjaar (zij het hier in het noorden uiterst traag) gaat doorbreken, dat is zeker!
  Hartelijke groet van Zem.

 3. Schoon stalletje! Ordevol in dat kot, wahw… Nog feLIESitaties! 5 zakken -> zijn ze niet beschaamd… Prachtig, je helleborussen.
  Lie(f)s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *