De herfst, we kunnen er niet meer omheen

De eerste echte grijze dag is een feit. Gelukkig zorgen de van geel, naar oranje en rood verkleurende bladeren voor een Indian summer. Geweldig om zien. En dwarrelen de bladeren vervolgens naar beneden als ware het een echt feest. In de herfst wil ik altijd naar de Ardennen. Wandelen tussen ritselende blaadjes, genieten van die kleuren, onder een hopelijk stralend zonnetje. Soit nu ben ik al hardop aan het dromen over mijnen congé, maar eerst nog een paar dagen werken. Het slechte nieuws is dat ik mijn eerste winterhanden ook weeral gevoeld heb. In mijn jeugd, lang geleden had ik daar echt last van. Nu laten vooral mijn vingers en tenen bij koude weten dat ik daar niet voor gemaakt ben. Mijn grootste nachtmerrie is dan ook dat ik ergens in het hoge noorden zou worden gedropt. En zaterdag had ik dus al prijs. Ik was nog wat planten aan het verpotten en wat wroeten in de aarde en mijn vingers gingen duidelijk in staak-modus. ik heb mijn werkje nog afgewerkt maar stond vervolgens binnen toch te vloeken van de pijn. Mocht iemand er een geweldige remedie tegen hebben dan hoor ik dat graag. img_1617 De herfst tinten overheersen ineens erg hard. img_1643 img_1693img_1625img_1664img_1650 We hebben bovendien geweldig dikke kastanjes dit jaar! img_1629Ook de zaden etende vogels komen in de tuin ruimschoots aan hun trekken. Voor wie zich ooit afvraagt vanwaar de naam zonnehoed vandaan komt!img_1638 Kortom de herfst, we kunnen er niet meer omheen! Op naar de winter!

 

8 gedachten over “De herfst, we kunnen er niet meer omheen

 1. Winterhanden of wintertenen, daar heb ik nog nooit last van gehad, ‘k kan je daarmee niet vooruit helpen. Wat zegt je huisarts daarvan ? Je herfst foto’s zijn schitterend om zien. Die “warme” okers en gele tinten van de herfst is elk jaar weer een kleuren feest. Indian summer, zoals je het zo moo beschrijft.

 2. Prachtige foto’s, ik loop zelf ook meer (niet altijd goede) foto’s te maken dan dat ik me over de tuinklussen ontferm, dus echt veel last van koude handen heb ik nog niet gehad. Hopelijk vind je er iets op.

 3. ‘k Wil die remedie ook proberen… !
  Ben op ’t ogenblik kastanjes aan ’t poffen…
  Toch mooie foto’s !
  Lie(f)s.

 4. winterhanden er bestaan wel middeltjes voor

  maar of die altijd helpen altijd helpen…..

  knappe foto’s heb je in elk geval gemaakt

  prettige avond

 5. Mooi, mooi!
  En nu het kouder wordt, is het verstandig voor de warmteminnende tuinier, om slechts warm aangekleed de tuin door te lopen en de handen in de zakken te houden 🙂
  Die mogen er dan hoogstens even uit om het fototoestel te bedienen. Er zijn toch van die vingerloze handschoenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *