De eerste boeketjes van mijn Madame

Zo, de kop is er af. De eerste bio-boeketjes uit onze tuin werden afgelopen weekend ter ere van moederdag verdeeld. Dat was best een spannende gebeurtenis. Zouden de bloemen op tijd klaar zijn. Al een hele week waren we bijvoorbeeld onze korenbloemen aan het open staren. Maar ze bleven dus dicht en konden dus niet gebruikt worden. Gelukkig viel er nog genoeg te plukken om een mooi boeket samen te stellen. Ik heb ook ervaren dat er ook best veel telwerk bij komt kijken. Eerst een voorbeeldboeket samen stellen en dan tellen om te zien hoe ver we zouden geraken. Het was ook even zoeken hoe we dat praktisch best zouden aanpakken. Op het nippertje bestelden we nog papier om het geheel in te pakken. De werkplek hadden we eerst voorzien in de tuin maar dat bleek een heel gesleur met emmers en dergelijke dus die verhuisde dichter naar huis. Gelukkig was iedereen heel content en de blije reacties waren dan ook hartverwarmend. Maar de vraag was nu al groter dan het aanbod. Dus hebben we al een wachtlijstje voor de volgende lichting.

De boeketjes bestonden uit volgende bloemen; duizendschoon, digitalis of vingerhoedskruid, akelei, look zonder look, dagkoekoeksbloemen, damastbloemen en Euphorbia characias ‘Black Pearl’.

Een goede werkplek is uiteraard heel belangrijk. Dus maakte ik in een wip deze palettenconstructie.

Wie mijn Madame wil volgen vind haar op facebook en instagram onder madame natuurlijk-rijk

6 gedachten over “De eerste boeketjes van mijn Madame

  1. Proficiat met je nieuwe pluktuinwinkel. Best wel spannend want je weet nooit welke bloemen er op die bepaalde dag open staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *