De bloemenwei staat er weer prachtig bij!

Ik weet het eigen stoef stinkt. Maar als er nu iets is waar ik altijd blij van word dan is het wel van een bloemenwei. Bloemekes in ’t gras er is niks mooiers. IMG_6257 Nochtans zijn er nog altijd mensen die nogal neerbuigend over een bloemenwei praten. “Wat onkruid bij mekaar”, “dat is goed voor langst de snelweg, maar toch niet in nen hof”. Allé ge kunt u de commentaren waarschijnlijk wel voorstellen. IMG_6200 En als ze dan ook nog eens doen alsof dat iet van niks is, awel dan hebben ze het goed mis hé. Zeker als je zoals ik moet starten op een jarenlang overbemeste maïs-akker, dan moet je geduld hebben. En dan heb je vooral ook veel zaad nodig (tenzij je eerst alles afplagt natuurlijk) . Emmers zaad verzamelde ik de voorbije jaren in snelwegbermen en andere bloemenweides. Boterbloemen die rijkelijk opdoken in de borders maar geen één in de bloemenwei verplantte ik van de ene naar de andere plek. Een mens moet bezig blijven hé 😉  Nu past een bloemenwei zeker niet in iedere hof.  Je moet er plaats voor hebben, hoe groter hoe beter.IMG_6229Sinds vorig jaar heb ik eindelijk het gevoel dat de bloemenweide een echte bloemenweide is, met meer bloemen dan weidegras.  Het mooiste effect bij een bloemenwei krijg je als je voor contrast zorgt; kort gemaaid gras, een strakke haag of van dat hekwerk naast lang gras, i love it!!!! IMG_6235 IMG_6252bWe starten een paar weken geleden met fluitekruid, nu is het de beurt aan de margrieten, klaver, dagkoekoeksbloemen, biggekruid en zo gaat dat nog wel eventjes door, ik hou u uiteraard op de hoogte, wat zou ik anders om half 1 ’s nachts (het uur dat ik dit berichtje typ) moeten doen 😉  Maar kijk, ik zet er nog wat fotookes bij en dan kan ik met een gelukzalig gevoel gaan slapen 😉 IMG_6228 IMG_6222 IMG_6193 IMG_6187 IMG_5467 IMG_4958IMG_6291IMG_6284

13 gedachten over “De bloemenwei staat er weer prachtig bij!

 1. Gewoon zelf verzameld. Het is nu waarschijnlijk al wat laat. Ik verzamel ze meestal op opritten van de autosnelweg.

 2. Beste,
  Waar kocht u dit bloemenweide mengsel met margrieten, ben hier naar op zoek maar de meeste zijn zonder zag ik al na wat opzoekwerk ?

  Dank u

 3. Wat leuk dat jullie allemaal meegenieten! Het is wel duidelijk dat jullie dit geen onkruidveldje vinden 😉

 4. Maar dit is toch ook om blij van te worden!!!!
  ik vind dit werkelijk schitterend om te zien en jaaaaaa…….. ik wordt hier heel erg blij van 😀

 5. Zo schoon! Ik wou dat ik ook zo’n groot stuk wei ter beschikking had! #jaloers

 6. Mooi heh. Vorig jaar sprak iedereen hier ook over een onkruidweide, maar ondertussen is ze daar véél te schoons voor. Ze kan nog niet tippen aan de jouwe, maar dat komt nog wel, hoop ik 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *