Bollen en bollen

De laatste weken heb ik weer een heleboel bollen in de grond gestoken. Allereerst in onze prairie-voortuin. Aangezien een prairietuin hoofdzakelijk bestaat uit planten die later in het seizoen op gang komen, het zijn zogenaamde ‘warm season planten’. Vormen bolgewassen een ideale aanvulling op de prairietuin. Maar daar is het niet bij gebleven. Ik vertelde er al over op facebook en instagram, hoe u volgt mij daar nog niet. Maar we willen volgend jaar nog meer bloemen in onze tuin zodat mijn Madame er schone boeketjes van kan maken. Allemaal bio bloemen om te plukken dus. Volgend jaar willen we op kleine schaal eens testen of dit iets is wat kan werken. Daarom plantte ik 2 verschillende soorten Alliums. 250 x Allium sphaerocephalon, de zogenaamde trommelstokjes en 125 Allium Purple Sensation, die ik ook al in mijnen hof heb staan. Daarnaast kwamen er ook nog 250 Fritillaria uva-vulpis.Maar dat was niet het enige dat ik deed. Buiten naar de Ardennen gaan maar dat kon je al op de sociale media netwerken zien. De eerste vorst is hier gepasseerd en dus zagen de dahlia’s er niet meer echt geweldig uit. Die mochten dus allemaal de grond uit. Eerst alles afknippen en afvoeren, dat zag er zo uit;En dan waren er ook nog de dahlia’s die in potten staan. Knollen eruit en bollen er in. Die bollen heb ik de hele zomer netjes bewaard en mogen nu beginnen groeien.  Misschien nog een voorproefje op volgend blogberichtje?  De bruine tuin;  

4 gedachten over “Bollen en bollen

  1. Ik heb hier ook een berichtje over bollengeplant in de pipe staan. Die twee alliums heb ik ook gekocht, zijn erg leuk vind ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *