Bloemetjes en bijtjes

De lente is in het land en ineens valt het me kweeniehoe hard op dat we de tuin niet meer voor ons alleen hebben. 1,5 week geleden hoorde ik dat de kievitten terug waren . Heerlijk is het al die vogels die druk in de weer zijn om anderen het hof te maken. Ik zie zelfs al merels die begonnen zijn met het bouwen van een nest. Het enige nadeel is dat ik nogal een zachte slaper ben. Ik ben dus behoorlijk vroeg wakker de laatste tijd. Zondag cirkelden er nog 3 buizerds boven onze tuin en daar was er duidelijk eentje te veel aan. En vandaag zag ik ook al de eerste vleermuis Lente zowaar! Maar ook wat een bijen en hommels er ineens rondvliegen net zoals enkel vlinders. I love it. Bij bijtjes daar horen natuurlijk ook bloemen bij. En dus vraag ik u. Hé wat vinde gij van die Helleborussen van mij? Maar lente dat zijn ook krokusjes. Ze staan hier nu echt wel te pronken. Al gaat het met deze temperaturen wel iets te snel. Er zijn er al verschillende uitgebloeid. Dat ze een enorme bijen-magneet zijn, dat spreekt voor zich. Het speenkruid zie ik elke dag groeien, en het zal niet meer lang duren voor ook dat ontploft. Om van mijn amandelboom nog maar te zwijgen. Als ik deze gele kornoelje zie met daarin een vogeltje dat uitbundig fluit ben ik echt wel jaloers. Dat moet toch heerlijk zijn zo’n gele wolk! Afsluiten doe ik met een andere favoriet van mij. Een klein wild bloemetje; de slanke sleutelbloem. Hij staat hier in de schaduwborder en in de bloemenweide. Et voila, dat waren de bloemetjes die nu volop staan te pronken. Volgende keer een update van de werkjes, het zaaien en verspenen. Want lente dat is ook werkendag. maar als dat in een stralend zonnetje is dan is dat puur genieten! Enjoy!

9 gedachten over “Bloemetjes en bijtjes

 1. Een blogje waar ik vrolijk van word 🙂
  Je ‘groene’ vingers mogen er best wezen hoor !

 2. Van zo’n post wordt ik alleen maar blij 😀 😀 😀
  Je Helleborussen zijn erg mooi (ik heb er maar eentje) en ook de krokussen en andere bloemen die je hier toont zijn echt zaligmakend. Heb dan ook een big msile on my face 😉

 3. Mooie Helle-borussen. De sleutelbloem staat bij mij nog niet in bloei, voor de rest is alles een beetje gellijklopend 😉

 4. Je Helleborussen zijn prachtig, en de foto’s die je ervan maakte ook.
  Het wordt nu iedere week mooier in de tuin: lentefeestjes!

 5. Heerlijk hoor, al dat bloeigeweld. Al moet het lentegevoel vandaag toch wat het onderspit delven tegen de wolken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *