Blijf in uw kot #corona #nr5

Deze morgen spurte ik uit bed. Er was immers nachtvorst voorspeld en de combinatie met tere fruitbloesems is niet echt wat je noemt een goede combinatie. Maar het viel mee, de -3° die ze eerder van de week gaven hebben we gelukkig niet gekregen, ik vermoed dat het eerder rond het vriespunt zal zijn. Momenteel staat de perzik-boom, de amandel- en pruimen-boom in bloei, kortelings gevolgd door de appels, peren en kersen. Zo’n boomgaard joh is een streling voor het oog, gevolgd door een streling van je smaak. Geniet anders effe mee. Onze perzik, het minst opvallend van allemaal; De pruimen;  En nog steeds in bloei, vooral bovenaan de boom dan, onze amandelboom; 

8 gedachten over “Blijf in uw kot #corona #nr5

 1. Prachtig, die bloesem tegen die strakblauwe lucht.
  Gelukkig gaat het er buiten wel “optimistisch” aan toe!
  Hartelijke groeten van Zem.

 2. Mooie foto’s Rob. Hier in Vlaams Brabant heeft het toch wel goed gevroren want er lag een flinke ijslaag op het water in onze regentonnen. Alle nieuwe scheuten en bladeren hingen “half stok” en de magnolia was zo bruin. Gelukkig konden we de ganse dag genieten van een heerlijk lentezonnetje.

 3. IK zie hier toch wat schade. Soms zie je de schade ook niet onmiddellijk, maar pas één of twee dagen later. De kiwibessen zijn voor de 600ste keer kapotgevroren. Zucht….

 4. Zalige bloesems ! Daar geniet ik elk jaar weer van 😉
  De boer op de hoek van onze straat bespuit zijn pruimen bloesems met water als het vriest. Dan komt er een beschermend laagje ijs over de bloesems en zo kan hij nog 3/4 van de oogst redden.

 5. Hier zal het toch wel flink koud geweest zijn, denk ik. Op de regenton lag een schel ijs deze morgen! Ik had rond mijn jonge appelboompjes (van deze winter) een noppenfolie gedaan en daar ben ik blij om. Vanavond nog eens doen en dan zou het gevaar terug geweken zijn.

 6. Wij hebben een grote sierpruim in de tuin. Mijn madam knipte er kale takken af en zette ze binnen in een vaas. Na twee dagen waren de bloemen er al, in groten getale. Of hoe je met een simpele ingreep je huis kunt opvrolijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *