Bezoek aan de vlinderhof

De vlinderhof in Utrecht is een tuin ontworpen door Piet Oudolf. Ze maakt deel uit van een groter park, het Maximapark dat in totaal wel 200 ha groot is. Alle info vind je op hun site en moet je even doornemen voor je de tuin bezoekt, zo vermijd je dat je kilometers moet stappen voor je op de juiste plaats komt. Of je kiest de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Onze gps bracht ons probleemloos bij deze parking aan de Alendorperweg 44. Met een trekpondje, waar het trouwens behoorlijk aan trekken was, kom je meteen in de tuin. Ik moet altijd even wennen als ik zo’n tuin in het echt zie en merk dat ik ook hier weer dacht dat het geheel veel groter was. Maar niet dat er niet genoeg te zien was hoor. Ik moet het gewoon even in me opnemen, al die indrukken en dan valt alles weer snel in zijn plooi. De tuin zit al volledig in herfstmodus. Er is hier en daar nog wel wat kleur te zien, maar de bruine tinten overheersen wel op deze moment. Een goede reden om dus volgende zomer nog eens terug te gaan. De tuin is volgens de typische Dutch wave beplanting die we van Oudolf gewoon zijn, grassen en vaste planten die elkaar afwisselen en samenweven tot één verrassend geheel. Telkens opnieuw valt je oog op nieuwe details, nieuwe composities en zie je hoe elke border met veel kennis en gevoel is samengesteld. Ik kan daar elke keer vol bewondering naar staan kijken. Soit genoeg gezegd. loop gewoon maar even mee;

7 gedachten over “Bezoek aan de vlinderhof

 1. Pingback: Vlinderhof, het volledige foto-verslag!!! | natuurlijk-rijk

 2. Ook mooi in de herfst. Typisch voor de tuinen aangelegd door Pi et Oudolf. Wij hebben deze tuin bezocht al een tijdje geleden in de zomer. Was ook zeer prachtig.

 3. Wat leuk om de foto’s van jullie bezoek in de herfst te zien.
  Wij waren er begin augustus en het toont nu heel anders: dramatischer, “mistiger” met al de transparante grassen: prachtig vind ik het ook!
  De kunst van Piet Oudolf is, dat zijn tuinen door alle seizoenen heen een bepaalde schoonheid hebben.
  Bedankt voor deze fotoserie.
  Hartelijke groeten van Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *