Zomer

Ik moet nog vaak terugdenken aan vorige zomer. Op de een of andere manier had ik mijn verlof zodanig goed gepland dat we naast het genieten van de tuin heel wat leuke dingen hebben kunnen doen. Ik vertelde jullie al over onze reis naar de Marken in Italië. Een heerlijke vakantie was dat. Aangezien we er al voor de tweede keer kwamen werd het een heel relaxt verlof. Maar daarnaast gingen we tijdens het scoutskamp van de kinderen met z’n tweetjes een extra lang weekend van donderdag tot maandag naar Castricum. Een dorp in Noord-Holland ruwweg tussen Amsterdam en Den Helder. Het was toen bakkesheet. Temperaturen van 40° en meer, remember en zodoende zaten we de eerste 2 dagen tot in de late uurtjes vooral op het strand. Nadien werd het gelukkig wat draaglijker van temperatuur en hebben we lekker gewandeld in bossen, duinen en over het strand.   We brachten ook een bezoek aan Alkmaar, waar op dat moment net een bijeenkomst was van allerlei historische schepen. Dat gaf heel wat bedrijvigheid en een leuke sfeer in dat stadje; Begin augustus hadden we dan het traditionele verjaardags-slaapfeestje van de dochter. Slaapfeestjes, altijd een succes!  En verder herinner ik me nog heel wat gezellige avonden. Met hapjes (zoveel mogelijk uit eigen hof) en drankjes, ah ja! 

15 gedachten over “Zomer

 1. 40 graden vind ook ik er wat over, tenzij hier die zwemvijver ligt 😉

 2. Het is overduidelijk dat je verlangt naar zomerse warmte en een zonnige vakantie.
  Deze kilte en nattigheid doet mij er ook naar verlangen. Maar 40 graden liever niet. Hartelijke groeten van Zem.

 3. Altijd geweten dat Nederland een heel leuk vakantie land is, daarom gaan we er ook elk jaar naartoe 🙂
  De verjaardag feestjes van de kids mét blijven slapen in de tent hebben we hier ook veel gedaan. Zalige tijden waren dat 🙂

 4. We liepen dit weekend in Mechelen en daar vind je ook al wel wat groen in de straatjes. Maar dit straatje, wow prachtig! Slaapfeestjes, help! Daar kennen wij ook alles van. Bij oudste zoon heette onze tuin ‘Camping Hark’. De vrienden van tweede zoon doopten ons huis om tot B&B en nu bij de dochter zijn het slaapfeestjes. Een mens moet mee met zijn tijd hè…?

 5. Goedemorgen Rob,
  Heerlijk om je foto’s van je uitstapjes te zien. Als kind veel vakanties doorgebracht in Castricum en in de omgeving van Alkmaar.
  Een heerlijke nieuwe week gewenst en hopelijk gaat het weer zich een beetje als voorjaarsachtig gedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *