Zelfzaaiers

Vorig jaar is er een klein fijn viooltje meegelift uit de kwekerij. Dat heeft zich ondertussen zo ongelooflijk vrolijk uitgezaaid dat ik er graag een heel blogberichtje aan besteed. Tuinieren kan soms zo simpel zijn, gewoon de dingen op zijn beloop laten. En als het je niet aanstaat kan je het nog altijd uittrekken. Er staat een lang weekend voor de boeg met zomers weer! Genieten maar!

9 gedachten over “Zelfzaaiers

 1. Viooltjes zijn altijd mooi, in welke grootte of kleuren dan ook.
  Genieten van het zomerse weekend? Niet echt, vrees ik; ik zou veel meer genieten van een lange, malse regenbui op dit moment.

 2. Leuke bloemen idd
  Ik heb er van ’t week-end ook ééntje zien staan in de nectartuin, ze verdwijnen hier wel steeds weer opnieuw na één jaartje.

 3. Dat zijn vermoedelijk slakken. ’s avonds op rooftocht gaan. Ik ben vredelievend naar alle beestjes behalve naar slakken, dan komt het moordzuchtige in mij naar boven.

 4. Ik ben stik jaloers…
  Heb vele viooltjes uitgeplant om wat meer kleur te hebben in onze tuin en alles is nu al opgevreten door …. door ik weet niet wat voor soort beest.
  Nu ja, ik heb dan ook totaal geen groen vingers en geniet daarom dubbel van je zalige tuin weelde !

 5. Mooi viooltje. Ik heb er ooit eens enkele meegebracht van een ruilbeurs en deze zaaien zich ook overal uit tot zelfs in de gazon. Heerlijk toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *