Zal ik jullie eens iets vertellen!

Toen wij vorige zomer vanuit de camping in het zuiden van Frankrijk voor 2 dagen naar Barcelona reden hadden we daar een goede reden voor. 16 jaar geleden vroeg ik mijn Madame daar immers ten huwelijk. Wij waren toen op road trip door Spanje en belanden zo ook in Barcelona. Op een avond nadat we in een restaurantje lekker hadden gegeten overtuigde ik haar om nog even een bezoekje te brengen aan de Sagrada Familia. Aan de voet van dit imposante gebouw ging ik voor haar door de knieën. We wilden deze plek graag aan onze kinderen laten zien. En zo geschiedde. Met al dat moderne gedoe van tegenwoordig was dat makkelijk geregeld. Met de smartphone even een hotelletje boeken, tickets voor de Sagrada Familia regelen en een dag later reden we met de gps tot aan Parc Guëll, daar vertel ik later nog wel eens over. Een heel verschil met hoe we het 16 jaar geleden deden; met een stadsplan probeerden we toen met de auto ons hotelletje te vinden dat we voordien telefonisch hadden geboekt. Een stress-vol huzarenstukje, dat kan ik jullie wel zeggen. De basiliek maakte nog een grotere indruk op mij dan 16 jaar geleden. De symboliek die doorheen heel het gebouw verweven is vind ik fenominaal, de bouwstijl ongelooflijk en de sfeer onovertroffen. Enkele foto’s van de buitenkant;
Binnenin zorgen de glasramen voor een ongekende sfeer.  Maar ook de boomstructuur is fascinerend. Voor ons zonder twijfel 1 van de hoogtepunten van Barcelona. Bezoek vooral ook de binnenkant, die maakt minstens zoveel indruk dan de buitenkant. In het hoogseizoen is het nodig je tickets op voorhand te boeken, anders geraak je niet binnen. Een bezoek aan de torens kan apart geboekt worden.

13 gedachten over “Zal ik jullie eens iets vertellen!

 1. Jij bent goed op de hoogte Willy, ik heb ergens gelezen dat ze binnen een paar jaar toch hopen de werkzaamheden af te ronden.

 2. Het begint zo langzaam aan toch in een eindfase te komen heb ik de indruk!

 3. Een geweldig gebouw waar je ook fantastische foto’s van hebt gemaakt, maar het mooiste is toch het romantische verhaal er achter en helemaal top om er dan later met de kinderen weer naar toe te gaan.

 4. Wat is het toch een fantastisch mooi gebouw en een prachtige plek om je geliefde ten huwelijk te vragen. Romantisch typje ben je, Rob, complimenten.

 5. Wat een mooi en bijzonder verhaal. Het huwelijksaanzoek op die bijzondere plek en dan daar naartoe terug te gaan met de kinderen!
  Mooie foto’s van dit schitterende, unieke bouwwerk, steeds maar onaf.
  Hartelijke groet, Zem.

 6. dat heb je mooi verteld Rob..

  mooie sculpturen in de gevel, het verschil tussen de vroege en de moderne beelden is wel groot..

  binnenin is het een constructie met een ongekende schoonheid…niet te missen in Barcelona

  hopelijk kan men de bouwwerf toch eens beëindigen, want sommige delen heeft men al moeten restaureren..

  prettig weekend gewenst

 7. Dat je je ‘Madame’ op zo’n sacrale plaats, Sagrada Familia, ten huwelijk hebt gevraagd … dat vind ik nu super romantisch zie 😉 En dat jullie veel jaar later, deze trip nog eens dunnetjes wil overdoen mét de kinderen, dat vertelt me heel veel over jullie familieleven. Jullie vormen echt wel een gelukkig gezin hé (zo lees ik tussen de regeltjes door 🙂 ). Enfin soit, je optimisme werkt aanstekelijk 🙂
  Btw, je hebt echt wel schrijftalent !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *