Zaden van natuurlijk-rijk

Mijn zadenkast puilt uit. Het is nochtans maar een kastje van 30cm op 1 meter maar dat zit dus volgestopt met pottekes en zakskes met zaad uit de tuin. Gewoon omdat ik het niet kan laten, omdat het zo simpel is, omdat het niets kost en er altijd wel iemand is die je er blij mee kan maken. IMG_0922

Voordat je helemaal mee enthousiast wordt lees je best even verder. Want wil je mee doen aan deze zadenruil dan is het de bedoeling dat je zelf ook zaden aanbied, alle info daarover lees je hier! en  het overzicht van alle deelnemers vind je ook terug op de pagina!

Mijn aanbod bestaat uit;
vaste planten;
Zeeuwse knoop/Astrantia major rubra IMG_6209
muskuskaasjeskruid/Malva Moschata
cultivar margriet/Leucanthemum x Superbum
zonnehoed/Echinacea Purpurea
946359_520377974697306_146880554_n
kogeldistel/Echinops Ritro (past zelfs in een bloemenweide!)
jakobsladder/Polemonium Caeruleum
stokroos rose/Alcea Rosea
stokroos paars/Alcea Rosea ‘Pleniflora’
scharlei/Salvia sclarea
lampionplant/Physalis alkekengi
zonnebloemen/Helianthus annuus
akelei zaad heb ik ook nog wat al weet ik niet meer juist van welke soort, misschien deze maar dat kan dus ook iets anders worden 😉
IMG_5540 slanke sleutelbloemen/Primula elatior (een wild plantje dat hier zowel in de bloemenweide als in de borders staat en zorgt voor nectar in het voorjaar;
IMG_3169

Voor de moestuin/jardin potager;
afrikaantjes/Tagetes
de zoete puntpaprika’s waarover ik al zo vaak vol lof schreef, alleen al daarvoor zou je willen meedoen met deze zadenruil! Het is een mix geworden van alle soorten die ik in mijn moestuin had staan.IMG_9821Maar ook van mijn tomaten heb ik heel wat zaad genomen;
Mawlenowe (de meest succesvolle vleestomaat van allemaal)
Moneymaker (doet het altijd goed)n  IMG_8601
Copper river
Spudatula Black
Narcotinia pink  IMG_9287
en voor wie aandringt sta ik ook nog wel wat butternut pompoen zaden af

En dan heb ik ook nog zaad dat valt onder de noemer éénjarigen. Het zijn die blauwe bloemekes voor in een boeketje.  De naam ben ik even kwijt maar laat ons het maar gewoon boeketjeszaad noemen.   IMG_8907

Dus zit er wat tussen naar je goesting, heb je al laten weten dat je wil meedoen en dus zelf ook zaad aanbied, heb je een nummer gekregen.  Dan kan je hieronder een reactie achterlaten. Hopelijk is dat allemaal een beetje duidelijk, anders hoor ik het wel, en wordt dit een geslaagde zadenruil. Nog een klein ps-je als je hier voor de eerste keer een reactie achterlaat dan moet ik die eerst toestaan voor die op de site verschijnt. Nadien kan je gewoon uitgebreid je gangen gaan, tenzij je het te bont maakt, dan blokkeer ik je hé 😉

16 gedachten over “Zaden van natuurlijk-rijk

 1. hé Rob, hartstikke bedankt voor de zaden, ik stuur die voor jou morgen op
  mvg
  gonda

 2. Hallo Rob, de zaden zijn vandaag bij mij binnengekomen. Bedankt voor het opsturen, blijer kan je me niet maken!! Groetjes, Leonie

 3. Dag Rob, ik heb vandaag je zaadjes ontvangen. Hartelijk bedankt ervoor!
  Groetjes en hoop dat je dit volgend jaar nog eens organiseert (met hopelijk wat meer deelnemers dan 🙂 ).
  Groetjes,
  Eddy

 4. Bedankt, Rob! Ik sluit me graag aan bij Leonie: volgend jaar doe ik ook weer mee.

 5. Fantastisch Rob, alvast bedankt voor het opsturen.
  Bedankt ook voor dit leuke initiatief, ik doe volgend jaar weer met je mee!!

 6. Ik maak iedereen blij met een zadenzakje van mij. De eerste 3 gaan morgen al op de bus, de rest moet nog wachten want mijn zadenzakjes zijn op 😉

 7. Ik kreeg nummer 17, en geef mijn lijstje dit weekend door. Ik zou wel wat zaden van de Zeeuwse knoop en de Kogeldistel willen.

 8. Dag Rob, als je wat zaadjes overhebt van je boeketjeskruid, wil ik er wel wat van! Alvast bedankt! Ik ben nr.3.
  Groetjes,
  Eddy

 9. Hallo Rob,
  ik ben geïnteresseerd in:
  kogeldistel,
  Primula elatior
  zoete puntpaprika’s
  en die Mawlenowe
  dus als je iets kan missen dan heel graag
  groetjes
  gonda

 10. Beste natuurlijk rijk,

  Leuk initiatief,
  Ik heb nummer 14 en ben geïnteresseerd in:
  kogeldistel
  lampionplant
  slanke sleutelbloem
  zeeuwse knoop

  Grtz John

 11. Natuurlijk rijk ik heb intresse in je zoete puntpaprika en oosterse tomaten , als enkele zaadjes voor me hebt zou me dat heel blij maken….

 12. slange sleutelbloem, astrantia en muskuskaasjeskruid staan alledrie op mijn verlanglijstje 🙂 (ik ben nummer 11)

 13. Ik ben nummertje 12 van de zadenruil. Ik wil heel graag van jou zaad van de zeeuwse knoop, jakobsladder, paprika en van de tomaat mawlenowe (moeilijke naam, nog nooit van gehoord. Ik ben benieuwd!).
  Ik zal dit weekend mijn zaden voor de ruil doorgeven.
  Groetjes, Leonie

 14. Ik heb van jou nummer 2 gekregen.
  Op mijn verlanglijstje staan de Zeeuwse knoop, en omdat ik gek ben op tomaten:
  – Marlenowe
  – Copper river
  – Spudatula Black
  – Norcarlina pink
  Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *