Zaden van Carolien, nr 7

Carolien heeft zaad van de Artisjok verzameld.(2 zakjes) Vorig jaar kreeg ze een kleine plant voor haar verjaardag,gekocht bij biologisch dynamische tuin van st.Mens en Tuin in Den Haag. Dit jaar werd hij erg groot en had ze voor het eerst artisjokvruchten eraan. Ze heeft er heerlijk van gegeten en het restant heeft ze laten bloeien en zaad laten vormen.Hij bloeit mooi paars en er komen veel vlinders en bijen op de bloemen af. De plant zelf ziet er ook erg mooi uit,werd dit jaar bijna 2 meter hoog en erg breed.

Ik weet niet precies wanneer je moet zaaien,heeft iemand daarover tips?

Rode Venkel.(3 zakjes) Deze plant wordt 1,5 meter hoog en is een siervenkel,erg mooi in boeketten en in de border.Vorig jaar heb ik dit zaad ook aangeboden voor de zadenruil.

Bloeit van juni-augustus en vormt daarna zaad.

zaaien in maart-april

Wilde knoflook.(3 zakjes)

Ik heb 3 jaar geleden van vrienden uit Usquert (Groningen) kleine wilde knoflookplantjes meegenomen en in mijn moestuin uitgeplant.Ieder jaar groeit het door en zaait het zichzelf uit op mijn tuin.Ik laat het rustig zijn gang gaan en oogst af en toe in augustus en september een klein knoflookje voor in de sla.Een delicatesse!Dit jaar werden de knolletjes erg groot.

Ze bloeien mooi paars en vormen daarna zaad.

In maart/april zaaien.

Pastinaak.(3 zakjes)

Dit zaad is van pastinaak,die ik vorig jaar heb gezaaid en zijn de overgebleven pastinaken in het zaad gekomen.

De witte pastinaakwortel oogst je in sept,okt en nov en als het niet vriest en nog niet op is in dec,jan,febr en maart.

Zaaien in april ,mei.Het duurt ong 2 weken voordat t zaad opkomt,dus geduld bewaren.

Groetjes en veel zaaiplezier,Carolien

9 gedachten over “Zaden van Carolien, nr 7

 1. Ha Carolien, Ik ben wat laat maar zie dat niet veel mensen de Artisjok hebben gevraagd en die zou ik juist graag proberen. Misschien heb je er nog een? Groeten Marilene, nr 9

 2. Hoi Carolien,

  Ook hier is er interesse voor de wilde look.

  MVG

  Sven Nr 6

 3. Op hoop van nog een beetje overschot: heel graag de artisjok, wilde look en rode venkel. Zelfs met een paar zaadjes maak je mij blij 🙂

 4. Carolien,

  Wat zaaien van artisjok betreft: ik volgde de werkwijze beschreven op mooiemoestuin.nl, met succes: “Als je artisjokken wilt zaaien, doe dit dan vroeg in het voorjaar (februari), bij kamertemperatuur. Binnen 1,5 tot 3 weken kiemen de zaden, de zaailingen laat je dan iets koeler (slaapkamertemperatuur in het volle licht en zon) verder groeien. En pas rond mei (IJsheiligen) kun je de zaailingen dan uit gaan planten. In mei uitgeplant, en op voorwaarde van een mooie zomer, kun je dan zo rond augustus-september al 1 of een paar artisjokken oogsten.”

 5. Dag Carolien,
  Ik vrees dat je wilde look té populair is, maar ‘niet geschoten altijd mis’. Als je nog wat over hebt: graag!
  Saskia (nr. 3)

 6. Dag Carolien, ik moet toegeven dat ik vorig jaar al rode venkel van je kreeg. helaas ging er ergens iets mis bij het zaaien. Ik wil dit jaar nog wel eens proberen. En die wilde look spreekt me ook enorm aan. Ik ben nr 13

 7. Hey Carolien,

  De wilde look zou ik heel graag ontvangen, lijkt goed op mijn chinese bieslook maar dan met paarse bloemetjes, die 2 zouden een prachtige combinatie vormen in de tuin 🙂

  groetjes, Anneleen (nr 2)

 8. Hallo Carolien, ik zou graag zaden van de pastinaak van je ontvangen. Alvast bedankt!
  Groetjes, Leonie (nr 8).

 9. O, zaadjes van de rode venkel zie ik en wil zitten en de omschrijving van de wilde look maakt me super nieuwsgierig naar wat het precies is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *