Wie zaait, kan oogsten

En dat doen we dan ook à volonté.  In de moestuin bijvoorbeeld zitten we aan de patatjes, de ui laten we nog wat staan tot het loof verdord is, maar niets belet ons om er ondertussen al een paar te gebruiken.  De komkommers zijn nu al de courgetten van de serre, amper een week thuis en ze komen ons al de oren uit.  Met minstens 3 komkommers per dag proberen we creatief uit de hoek te komen met oa soep, tzatziki en een pasta-slaatje, maar alle ideeën zijn meer dan welkom.  En ook de tomaten beginnen al mooi rood te kleuren, ole! In de pluktuin is het een waar feest van zomerse kleuren;  De bessen verdwijnen in verschillende verhoudingen in de confituur, en ze zijn allemaal even heerlijk!  En er zijn er nog die bij ons hun buikje vol smullen op oa;  wilde peen, kaardebol en beemdkroon!

7 gedachten over “Wie zaait, kan oogsten

 1. Hier niet zozeer de komkommers die ons oren uitkomen (ze staan buiten bij ons, en tis ook een variëteit die niet zo groot wordt), maar de augurken! Je kan ook maar zoveel augurken inleggen in’t zuur of er soep van maken 😉 Heb er dan ook al heel veel weggegeven 🙂
  Tip voor de komkommers: heb je een juicer? Komkommers kan je ook goed toevoegen als je groenten/fruitsappen maakt. Ik doe er geregeld een (halve) komkommer bij.

 2. @Heidi; de pluktuin heeft wat afgezien van de storm, maar verder doet ie wat ie moet doen
  @De fruitberg; te veel ja 😉
  @Janneke; meer grond haha dat ken ik, oppassen want voor je het weet zit je zoals ik 😉
  @de biodiverse; die ga ik onthouden voor als je hier passeert 😉

 3. Wat een komkommeroogst! Als ze beginnen gaat het altijd te hard en hebben we weer teveel. Ik kom ook niet verder dan salade, soep en tzatziki. Hier zijn ze nog niet goed en de tomaatjes beginnen te kleuren. Wel gisteren de eerste bonen gegeten en zwarte bessensap gemaakt. Maar alles bij elkaar is het moestuingebeuren bij mij maar minimaal, ik heb meer grond nodig, haha, of weer een stuk gras omspitten…..

 4. 3 komkommers per dag . Dat is wel erg veel. De confituur ziet er lekker uit, morgen wordt hier ook nog een portie gemaakt (witte en rode aalbessen, frambozen, zwarte frambozen, blauwe bessen)

 5. De komkommers staan hier buiten, dus daar moeten we nog efkes op wachten. Voor de rest loopt de oogst hier ongeveer gelijk met die van jullie blijkbaar. Alleen worden de bessen hier in gelei gedraaid, want ik heb zo van die schatjes die geen pitjes op hun bokes willen 😉
  En een pluktuin MOET er komen, zoveel is zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *