Wie geeft krijgt meer

U herinnert zich misschien nog wel mijn zadenruil-actie.  Het concept was poep-simpel, je bied zaden aan uit je tuin, aan alle deelnemers van deze actie en iedereen kan deelnemen als je zelf maar zaad aanbied.  En op jou beurt kan je dan reageren op zaad dat anderen aanbieden en met wat geluk krijg je dus ook wat zaad terug.

Het aantal deelnemers was bij deze eerste editie nog niet erg groot, een stuk of 15.  Maar de respons van de deelnemers was wel enorm, het leek wel of iedereen zijn zadenkast helemaal heeft leeggemaakt om de anderen maar een plezier te kunnen doen, want kijk maar eens wat een rijkelijk aanbod ik heb teruggekregen; IMG_1895 En zo steekt er nu in mijn zadenkast zomaar eventjes 21 tomatenzaden, zaad van akelei , bernagie, scharlei, grote znnebloemen, huttentut voor in de bloemenakker, gele mosterd als goenbemester, daslook, aubergine, gentiaan-ereprijs, heet pepertje, spaghettipompoen, pompoen sweet dumping, bietjes, tuinkers, sleutelbloem, 3-kleurig viooltje, paarse en gele morgenster, Scabiosa atropururea, Tithonia rotundifolia ‘Torch’ en Cleome Spinosa Violet Queen. Een dikke merci aan alle gulle gevers!

Ik weet dus wat doen ;-)  Voor alle duidelijkheid deze actie is ondertussen afgesloten maar eind van dit jaar kan je weer gewoon meedoen.  Al wat je moet doen is deze zomer wat zaad verzamelen in je eigen tuin.  Dat zaad is er toch gratis en voor niks en je maakt er anderen ook nog eens blij mee, hoe schoon is dat!

8 gedachten over “Wie geeft krijgt meer

 1. Pingback: Ondertussen, op de vensterbanken | Het huis van Tante Alice

 2. Ik vond het een leuk initiatief en doe dit najaar graag mee. En deze zomer extra verzamelen natuurlijk. Hartelijk bedankt aan alle gulle gevers.!!!!!!De eersten ga ik deze week zaaien want mijn handen kriebelen nu ik de eerste sneeuwklokjes zie verschijnen en de eerste helleboris knop heb gespot. Dat plekje in de tuin mag alvast opgeruimd worden om de eerste schoonheden van dit jaar te zien ……

 3. @Isis; aha ze zijn dan ook in nederland aangekomen, fijn!
  @Menck; ik hou je eraan hé
  @Heidi; jij bent bedankt 😉
  @Leonie; en jij ook natuurlijk
  @Helma; aha dat is een eenjarig geel bloemeke, dat familie is van de kruisbloemigen, het is een goede nectarplant voor bijen, hommels en vlinders. En kwam vroeger voor als akkeronkruid in vlasvelden. Vandaar dat ie volgens mij prima in de bloemenakker staat, ik moet er ergens mee blijven hé 😉

 4. Zo zie je maar weer waar zo’n ruilactie al niet goed voor is. Maar even een vraagje. Ik weet wat een bloemenakker is maar wat is “huttentut” voor in een bloemenakker!!!????!!!???

 5. Ik vond (en vind!) dit een supergoede actie. Ik doe volgend jaar weer mee!! Bedankt voor het organiseren!

 6. Hier ligt ook zo’n heel aanbod leuke zakjes te wachten. Ik vond het fijn om te doen, en deze zomer doe ik nog veel meer mijn best om van vanalles wat groeit en bloeit te oogsten. De kleinschaligheid hier vind ik net leuk, je merkt dat mensen echt proberen om de vraag en het aanbod op mekaar af te stemmen. Merci voor het intiatief!

 7. Blij te zien dat de zaden goed zijn aangekomen! Ik ben ook superaangenaam verrast door alle zaden die mijn brievenbus kwamen binnen dwarrelen. Bedankt allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *