Werken en genieten

Amai wat is me dat genieten, wat een heerlijk weertje is me dat! Het gonst van de bijen en de hommels en onze poes weet nog niet zo goed wat ze daar allemaal van moet denken. Van enthousiasme springt ze soms een gat in de lucht. Maar eerst even over dat werken. Zoals jullie weten ben ik volop bezig met de voortuin plantklaar te maken voor een nieuw stuk prairie-tuin. Ik dacht ik laat de boomstronken uitfrezen en dan is het zwaarste werk wel gebeurd. Viel me dat even tegen. Ik had gehoopt dit weekend klaar te zijn met alles om te spitten, maar dat is dus niet gelukt. Er zitten nog heel wat wortels in de grond en doordat ze er met een machine over zijn gereden is de grond moeilijker te bewerken dan gehoopt. Hopelijk vind ik komende week nog ergens een gaatje om het af te werken. Al moet ik ook wel toegeven dat mijn rug wat rust kan gebruiken.  Het goede nieuws is wel dat onze oude brievenbus, een oerdegelijk gemetst exemplaar, is afgebroken. En dat er ondertussen een nieuw exemplaar staat van cortenstaal dus dat gaat nog mooi verkleuren; En dan nu naar het geniet-nieuws. De crocussen van vorig berichtje zijn ondertussen al helemaal uitgebloeid. Maar niet getreurd er staan weeral nieuwe bloemen in bloei. Vooral ons steeds verder uitdeinend veldje met grote krokussen is momenteel een echte bijen en hommel magneet. Op een gegeven moment telde ik gemakkelijk 15 hommels, heerlijk toch!   

7 gedachten over “Werken en genieten

  1. Mijn rug is weer tip top hoor! Klaar om de paadjes aan te leggen 😉

  2. De brievenbus is erg mooi. Die zal straks goed bij de prairiebeplanting passen.
    Je moet even veel werk verzetten, maar straks komt het inplanten en dan gaat alles lekker groeien!
    Hartelijke groeten van Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *