Weekend; schilderen, tuinplannen en vogels

Met die bouwwerken is het de laatste tijd hier echt wel druk. Er moet altijd wel iets opgeruimd, opgevolgd of weet ik veel wat gedaan worden. En dus zette ik er dit weekend al de eerste laag verf op. Het plafond kreeg zelfs al zijn definitieve tweede laag zodat de spotjes er volgende week in kunnen worden gezet. En vooral omdat de vloer volgende week komt en ik een plafond schilderen altijd nogal prosserig vind, allé eigenlijk ben ik altijd nogal prosserig met verf hoor. En bovendien gaat dat stukken sneller vooruit als je daar al niet op moet letten. Binnen 2 weken komt hopelijk de keuken, maar dat is nog niet helemaal zeker. in ieder geval moet het geheel er ongeveer zo gaan uitzien;  Tijdens het schilderen ontdekte ik bovendien wat een geweldig vogel-gewriemel dat wel niet is in de tuin. Het is werkelijk een af- en aanvliegen van mussen, kool- en pimpelmezen, groenlingen, merels, houtduiven en als klap op de vuurpijl verscheen daar ineens zelfs een bonte specht. Tegen dat ik mijn foto-toestel vast had was ie al verder in de tuin bezig. Dat gaat dus genieten worden eens we daar echt kunnen koken en eten. Ondertussen ben ik ook al volop ideeën aan het verzamelen om de tuin verder in te richten. Met boeken, schetsen, oude blogberichtjes en pinterest ben ik in de weer. We zijn er nog niet maar het begin is alvast gemaakt.

11 gedachten over “Weekend; schilderen, tuinplannen en vogels

 1. Pingback: Keukenverbouwingen – 11. En toen was ’t voor echt | Het huis van Tante Alice

 2. Dat komt heel dik in orde !
  Het is plezant dat je alles beetje bij beetje ziet groeien 🙂
  En puzzelend mijmeren aan je tuinontwerp, dat moet zalig zijn voor een groene vingers man zoals jij !

 3. Haha, hier loopt het ook zo een beetje: verven voor er dingen zijn die ondergespat kunnen worden, plannen maken, vogeltjes begluren en aftellen, wachten en hopen dat dat werkblad eindelijk geleverd wordt, want dan is het hier af.
  Mooie plek wordt dat daar bij jullie!

 4. De keuken ziet er strak uit; mooi hoor.
  Tuinvogels vliegen ook te onzent massaal af en aan. Het aantal ‘eetstandjes’ waar ze terecht kunnen, is dan ook verdubbeld in vergelijking met vorig jaar.

  En yep: (tuin)mannen maken plannen. Same here.

 5. Hier is het ook een lust voor het oog, de vele vogelkens. De eerste zak vogelvoeder is al op, ik vul iedere week 4 grote silo’s maar die zijn in een week allemaal leeg. Succes met de bouwwerken, plan ziet er iig goed uit

 6. Dus hopelijk voor de Kerst de keuken erin!
  En heerlijk tuin ontwerpen met behulp van ons grote voorbeeld en inspirator Piet Oudolf. Echt iets voor de donkere dagen.

 7. Haha, dat gepuzzel zalig he! Hier van ’t zelfde. Boeken, tuinmagazines, blogberichtjes van jou,… Alle ideeën zitten in een mapje en ik kan er me nog een hele winter mee amuseren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *