Wat bloeit er in de prairietuin

Pubers, ik weet niet of u er ook eentje of misschien wel meer in huis hebt of gehad hebt. Ik wens je in ieder geval veel sterkte! Man, man, man die hormonen razen hier bij zoonlijf bij wijlen alle kanten uit. Alles wat wij, de ouders doen is kei stom, school is saai, regels belachelijk, de gsm en de computer zowat heilig, in de tuin helpen of andere klusjes doen heel vervelend en zo kan ik nog wel even doorgaan. Langst de andere kant moet ik ook zeggen dat ik de laatste tijd nog nooit zoveel knuffels van hem heb gekregen. Afzetten tegen je ouders en ze toch heel graag zien, what a hell of a job is dat! Om nog maar te zwijgen van het feit dat wij dat allemaal met veel en soms iets minder liefde weten op te vangen. Nee, een mens zou voor minder af en toe eens de tuin in duiken om het hoofd even leeg te maken ๐Ÿ˜‰ Maar soms kan hij me ook zo verrassen. Zo kwam hij donderdag van school, zette zich op het terras en zei papa, dat ziet er hier kei mooi uit, je moet daar foto’s van nemen! Euh wat denk je dat ik met deze blog doe dacht ik in mezelf. Maar ik zette me erbij en genoot met een big smile van zijn opmerking. En op zo’n momenten denk je dan awel dat hij daar nu ook van kan genieten, heerlijk. Uitspraken en momenten om te koesteren! De volgende dag kon ik niet anders dan wat foto’s trekken. ๐Ÿ˜‰
Allium Christophii;ย  Pulsatilla vulgaris ‘Rรถde Klokke’;ย 
Eentje waarbij mijn tuinplan me in de steek laat ๐Ÿ˜‰ย 
Briza Media ‘Limouzi’;ย 
Amsonia tabernaemontana var. salicifolia;ย  Baptisisa australis ‘Caroline Moonlight’;ย 
Phlomis Tuberosa;ย 
Akelei;ย  Salvia Nemerosa Mainacht met Stipa Tenuissima;ย 

23 gedachten over “Wat bloeit er in de prairietuin

 1. Pubers… we hebben er ook 2 gehad. Het is in elk huishouden ongeveer hetzelfde denk ik :mrgreen:
  Maar hier heeft je zoon dik gelijk ๐Ÿ˜‰

 2. Het is een Camassia, maar dit is een eerder lage soort. Ik heb in de prairie-border aan de zijkant een witte en vooraan heb ik gewone blauwe gezet, inderdaad een aanwinst voor de tuin, moet je zeker planten!

 3. Ik gepuberd!? heel erg naar het schijnt ๐Ÿ˜‰

 4. Om helemaal juist te zijn; een Camassia quamash. Ik had hem alleen iets hoger voorgesteld, maar misschien is dat omdat dit het eerste jaar is dat ie bloeit.Maar alles groeit inderdaad voorspoedig.

 5. Dag Marijke, ik geloof inderdaad dat het goed komt, maar soms is het best pittig. Bedankt voor je mooie woorden en je fijne herinneringen aan de lange eettafel, inderdaad heel belangrijk om op te volgen met wie ze omgaan. Fijne dag!

 6. Die van die kamerplant had ik nog niet gehoord, moet ik onthouden!

 7. Inderdaad, het is een Camassia quamash. Fijn dat we bij mekaar steun kunnen zoeken rond de pubers ๐Ÿ˜‰

 8. Dankzij mijn tuinplan kan ik dat er gemakkelijk bij typen, het is even een klusje, maar als jullie het leuk en handig vinden, dan wil ik het gerust meer doen!

 9. Hoi Rob,

  je foto’s vind ik sowieso geweldig. Wat een heerlijk tuin heb je toch en wat een mooie bloemen. Ik kom hier bloemen tegen waarvan ik nooit een naam kan vinden en heir staat gewoon alles met naam erbij.
  Ik zal kijken of ik een emailadres van je kan vinden want dan kan ik eens foto’s sturen en om een naam vragen hihi….

  Tja, pubers heb ik ook gehad en ik herken je verhaal hahahaha……

  Groet, Helma

 10. Die ene onbekende lijkt wel een Camassia, een bolgewas.
  Maar het puberale gedrag is heel herkenbaar, nu bij een jonge kleinzoon.
  De ouders zuchten en steunen ervan, net als jij.
  Wij kijken met mededogen naar het geheel, want wij hebben nu alleen nog twee katten en de tuin om voor te zorgen ๐Ÿ˜‰
  Het komt goed met de zoon, dat blijkt uit wat je verder zegt!
  Hartelijke groeten van Zem.

 11. Het is duidelijk een bekend fenomeen, die puber ๐Ÿ™‚ Wees een kamerplant, stond ooit in Knack over puberteit. Proberen wij hier te doen: zo afwezig mogelijk indien nodig, maar wel altijd dicht in de buurt, want dat is eigenlijk ook nodig, ook al vinden zij van niet ๐Ÿ™‚ En de liefde voor natuurschoonheid, dat heb je hem dan toch al maar mooi meegegeven!

 12. Goedemorgen Rob,
  Je verhaal zal bij veel ouders als heel bekend voorkomen. Ook bij mij! Menig zweetdruppeltje is ook hier voorbij gekomen. Maar inmiddels is bekend dat kinderen die stevig puberen op latere leeftijd heel stevig in hun schoenen staan. Ik mis de momenten nu wel eens geloof me. Het was hier altijd een verzamelpunt in het weekend van heel veel vrienden van zoon en dochter. Aan de lange eettafel met zn allen, wat drinken en een plakje worst of brokje kaas. Ik ben achteraf zo blij dat wij dit gedaan hebben want we hebben altijd kunnen zien met wat voor soort mensen onze kinderen omgingen. Ook niet onbelangrijk!!
  Heerlijk mooie fotoยดs heb je gemaakt van de prachtige bloemen die bloeien in je tuin!!! Maak er een mooie dag van en weet dat alles goed komt!!!

 13. Ja pubers, zo boeiend hรจ. Hier zei de oudste zoon gisteren dat hij fotoโ€™s van de tuin genomen had … om mee te nemen naar zijn kot in Leuven. Ik geloofde mijn eigen oren niet. Maar hij was me niet aan โ€˜t plagen, het was echt…

 14. Mooi hoor. Beetje regen, beetje zon en alles groeit voorspoedig.
  Waar je tuinplan je in de steek laat, is bij de Camassia cusickii.

 15. We kennen dat Rob… en het duurt wel even. Maar wees gerust, in stilte (en soms dus ook hardop) geniet hij ervan. En hij zal het zeker meenemen naar later, dat deed jij immers ook? En je zal vast ook wel gepuberd hebben ๐Ÿ˜‰ Prachtige foto’s trouwens!
  En is die onbekende geen Camassia?

 16. Pubers, ik heb het allemaal meegemaakt en ik lach in stilte om je verhaal. Geloof me, het komt allemaal goed. En ook met jouw tuin zo te zien, fijne foto’s. De bloem waar jij de naam niet van weet, zou het kunnen dat die uit een bolletje komt. Ik heb er zo ook nog een paar in de border, heel lang geleden gepoot. Weet de naam niet maar zou hem wel graag weten want dan ga ik die bolletjes weer eens kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *