Vol verwachting klopt ons hart

Want de lente is in aantocht.  En wij tuiniers voelen dat in al onze ledematen.  Onze handen beginnen te kriebelen, ons hart begint sneller te kloppen en het lijkt wel of met het op gang komen van de sapstroom ook ons bloed sneller begint te stromen.  En na een duffe winter willen we ons hoofd leegmaken, naar buiten dus voor frisse lucht!  En daar worden we al meteen beloond want her en der zien we weer wat meer kleur verschijnen.  Een beetje zon en warmte en het gaat snel. De Irissen die in het weekend nog pottoe waren staan ineens open en dan zijn wij content. De borders worden opgeruimd, de eerste paprika’s werden verspeend en een nieuwe lading staat al klaar en zo geraken we stilaan weer in wat tuinritme. I love it! IMG_2595 IMG_2588 IMG_2581 IMG_2620 IMG_2631 IMG_2650

9 gedachten over “Vol verwachting klopt ons hart

 1. @Cin; wedden dat je deze herfst tal van bollen gaat bijplanten 😉
  @Jan; dat is dan ook een beauty! nog even en de sporen van de winter zullen bij jullie ook wel verdwenen zijn
  @fruitberg; in de schapenwei hebben we nu ook een poelte 😉
  @Menck; olé
  @annemiek; leuk dat het herkenbaar is 🙂
  @Marthy;lap je gaat ons weer overtreffen 😉
  @Petra; 🙂
  @Anne tanne; eigenlijk wou ik nog linken naar jou berichtje voor het geval de foto’s niet hemaal clear waren maar dat valt dus precies wel mee 😉

 2. Eind deze week naar het Franse huis en de Franse tuin. Ben benieuwd wat daar al in bloei staat. Door jouw foto’s kan ik bijna niet wachten.

 3. De Iris bloeit hier al een maand. De crocus tommasinianus staat hier even ver als bij jou. De sneeuwklokjes hebben nog wat achterstand (maar ik heb wel al narcissen).
  Hier is de grond veel te drassig om de tuin te betreden, ik wacht nog minstens twee weken denk ik (met de huidige weersverwachtingen)

 4. ‘T is niet eerlijk zeg ik u. Buiten de usual sespects (hamamelis, magonia, heleborus en winterkamperfoelie) geen bloem te zien hier. Hier en daar een groen sprietje, das al. ’t is ieder jaar hetzelfde. Schoon fotokes op al die blog’s en ik hier maar wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *