Vind te veel leuk

De ene dag zitten we nog te citytrippen in Amsterdam, de volgende dag sta ik in mijnen hof te werken en weer een dag later hebben we een wandeling met lekkere drankjes en hapjes voor de vrienden. En het probleem is, ik vind dat allemaal leuk!  

Amsterdam was echt super, we gingen met de kinderen en die vonden het hotel alleen al geweldig.  Voeg daar nog een boottochtje op de grachten bij, een fietstocht naast en over de grachten, wat gewinkel in de negenstraatjes rond de grachten en wat marktjes inderdaad dicht bij de grachten.  En ik moet u waarschijnlijk niet vertellen dat dat dik in orde was.   En dan vergeet ik nog bijna te zeggen dat ook de Madame content was want die mocht nog eens gaan winkelen in haren favorieten winkel (check de laatste foto hieronder) en omdat het dan toch de periode van valentijn was kreeg ze 50 tulpen en nog wat bloesemtakken, moetisweten hoe content ze daarmee was.

       

Al dat stadse vertier moest niet blijven duren, en dus vlogen we de dag nadien in den hof.  De salaat staat al bijna 2 cm hoog (check bovenaan) en omdat dat zaaien zo goed ging, deed ik dus maar vantzelfste, al waren het nu schoon bloemekes, of dat is alleszins de bedoeling. De groentenhof werd helemaal gefreesd en ge moest eens zien wat een deugd dat die daar van had. Alles wat dichtgeslipt was kwam weer open en content dat ik was joh. Gisteren had ik nog een uurtje over en dus werd er een stuk voor de tweede keer gefreesd zodanig dat het eigenlijk al zaaiklaar ligt om de eerste dingen in volle grond te zaaien;  erwtjes, tuinbonen, kervel, rucola, peterselie, veldsla, snij- en pluksla en als de bodem voldoende is opgewarmd ook al de eerste radijsjes en worteltjes.  Ook de ui en sjalotten kunnen bijna de grond in.  Maar ook binnen kan er al heel wat voorgezaaid worden; paprika’s, pepers, tomaten en aubergines.  Maar ook zomerprei, knolselder, groene selder, broccoli en bloemkool.  En ook de vroege aardappelen kunnen op een koele, lichte plaats worden voorgekiemd.  Zelf wacht ik nog even tot zoonlief’s verjaardagsfestiviteiten achter de rug zijn, maar dan vlieg ik er echt in!

Maar dat moest dus nog efkes wachten want we gingen eerst nog wandelen met wat vrienden, met inderdaad een drankstop onderwege (check helemaal boven)!  En achteraf lekkere hapjes bij ons thuis;
   
De receptjes volgen nog maar u mag altijd al een gokske wagen.
Ge ziet het, allemaal wree tof hé!

10 gedachten over “Vind te veel leuk

 1. Pingback: Tuinkriebels | natuurlijk-rijk

 2. @onderdeappelboom; ’t si kitsch kitchen op de rozengracht, en wat de grond betreft die is helemaal niet te nat, ’t is hier zandgrond hé
  @the666bbq; Meerhout was ’t zeker 😉
  @Anne tanne; vervelen staat idd niet in onze woordenboek, mijn moestuin is wat te groot om helemaal te bedekken dus vind ik frezen een geweldig alternatief, zelfs met de grelinette wil ik er niet aan beginnen!
  @Zem; dat is wel eens zo handig ja 😉
  @Mme boerenerf; ik heb een jov gekozen waarbij ik zo weinig mogelijk moet gaan werken, lange uren is geweldig ben gisteren om half 3 begonnen tot vandaag 3u en dus ben ik nu weer een paar dagen thuis om te genieten en te werken ja 😉
  @Linda; ik werk ook eerst de festiviteiten voor zoonlief nog af hoor, tenzzij ik morgen nog een gaatje vind 😉
  @Menck; merci, maar ik kan je echt wel geruststellen; de grond is helemaal niet nat meer, ik voel het al, jullie willen dat op foto zien zeker 😉

 3. Een leven volgestouwd met heerlijke dingen verdrijft de verveling als geen ander. Goed bezig!
  O ja, het frezen van grond die er te nat bijligt, is echt wel af te raden. Je maakt er een dikke brei van die naderhand opdroogt en een harde korst gaat vormen.

 4. Volgens mij gaat dat allemaal samen…. kunst, cultuur, tuinieren, eten en drinken…..dat is gewoon het goede leven. Jammer dat er ook nog gewerkt moet worden…. Ik wacht nog heel even met zaaien tot na het weekend denk ik, maar ik zit tenslotte ook wat meer naar het noorden.

 5. Het leven is goed daar, dat zie ik wel.
  Gisteren heb ik ook mijn zaaigoed geïnspecteerd en besloten dat het voor het meeste nog echt te vroeg is.
  Wij lopen hier in het noorden minstens twee weken op jullie achter. Als jullie beginnen, moet ik me gaan prepareren 😉

 6. Een probleem van veel te veel leuk vinden, is zelden de kans hebben om je te vervelen…
  Frezen? Dat hebben wij hier eigenlijk nog nooit gedaan…
  Percelen die we in de toekomst willen gaan gebruiken voor de moestuin werden enkele jaren afgedekt met landbouwplastic, en vervolgens werd die plastic vervangen door een paar lagen onbedrukt karton met daar een flinke laag compost overheen.
  En daaronder ontstond ‘vanzelf’ de mooiste rulle tuingrond die je je in de Kempen kan voorstellen.

 7. frezen ? ik durf nog nie kijken naar mijne grond … maar tot vorige week stond die dan ook nog blank op alle geulen die net onder grondniveau zaten. Gelle doet me echt nog terug verhuizen naar De Kempen 😉

 8. Amsterdam met de kinderen; ik kan me inderdaad voorstellen dat dat een leuk uitje is! Maar die favoriete winkel van je Madame heb ik nu toch niet kunnen spotten?

  En wat ben je al actief in de tuin zeg! Goed van die sla, maar is de grond niet wat te nat om al te frezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *