Verbeke foundation

Vorige week was het vakantie, voor de kids alleszins ūüėČ ¬†En dus besloten we ze onder te dompelen in een kunstbad bij de verbeke foundation, de¬†stichting die de private kunstverzameling van de Waaslandse verzamelaar Geert Verbeke beheert.. ¬†Het was een uitstap die al lang op ons to visit lijstje stond en we zijn echt blij dat we er nu eindelijk eens geraakt zijn. ¬†IMG_2641Verwacht je vooral niet aan een klassiek museum. ¬†De foundation is een 12 hectare groot kunstlandschap met tentoonstellingsgebouwen waar moderne en hedendaagse kunst zowel binnen als buiten wordt tentoongesteld.IMG_2622 We kwamen terecht in een museumdomein waar een bosgebied, een vijver, grote serres, een evenementenhal, een restaurant en twee omvangrijke expositieruimtes van samen zo‚Äôn 20.000m¬≤ aanwezig zijn. Er is zelfs een viskwekerij en er worden ook bijen gehouden. ¬†IMG_2606Voor de kinderen leek het soms wel een avontuurlijke speelplek vol met gekke sculpturen, collages en assemblages. ¬†Of wat dacht je van deze darmachtige structuur waar je zelfs in kan overnachten. ¬†IMG_2620Ook al was me niet van alle werken de bedoeling helemaal duidelijk, het blijft toch allemaal erg boeiend. ¬† IMG_2618De tentoonstellingsruimte wil geen oase zijn. ¬†De show is onaf, in beweging,ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en wars van monumentaliteit¬†zoals de wereld buiten de museummuren. Geen opzichte spektakelgebouwen maar een verfrissende onpretentieuze plaats om kunst te bekijken en een subtiele kritiek op de kunstwereld. ¬†IMG_2643 IMG_2583 IMG_2615 IMG_2580 IMG_2578Kortom een aanrader. ¬†Check de website voor alle info!

6 gedachten over “Verbeke foundation

  1. Echt heel bijzonder om te zien. En euhhh……. 20.000m¬≤ lijkt me dat je daar een aardig dagje zoet bent hihi……

  2. Ziet er prachtig uit!! Ik heb al meer gehoord dat het de moeite is, maar ik ben er zelf nog niet geweest. Staat op het lijstje!

  3. Geweldige plek! Vroeger een paar keer geweest, maar nu is het weer even geleden. Heel wat nieuwe werken zie ik op je foto’s!

  4. Mocht de tijd(snood) dan wel het weer er niet immer een stokje hebben voorgestoken, dan was ik er vorig jaar al naartoe geweest. Een superlocatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *