Valt in affronten en in geluk

Echt waar, al die foto’s van hobby-tuiniers met hun schoon zaaibakskes met compartimentjes in en al en een deksel erop zodat ge dat niet elke dag moet gieten. Dat steekt zo hard mijn ogen uit dat kunde niet geloven.  Nee, ik zit hier maar wat te prutsen met een allegaartje van pottekes uit onze voorraadkast gaande van den Chinees tot den kreemgelas-boer!  Echt zie nu ne keer; Da komt toch nie over hé, en zo moete kik dus die tomaten groot krijgen hé en elken dag water geven hé want anders staat dat daar op de chauffage zo droog als iets.  Maar seg voor dat ge u laat gaan in de commentaren hieronder zie ne keer hier, mijn paprika’s die zijn dus wel in soortgelijke bakskes grootgebracht hé en staan nu toch al ettelijke centimeter hoog, verspeend en al!  In een houten bakske van den bioboer en pottekes die ik heb bijgehouden van het tuincentrum, buiten wat potgrond kost dat dus niks.   Aha nu hoor ik niks meer hé 😉  En dan heb ik die per ongeluk gezaaide tomaten nog niet laten zien die ik dus per abuis samen met de paprika’s heb gezaaid;  Nogal iet hé!   Ik doe nog zo mijn best om ze zo koel mogelijk te zetten, maar niks aan te doen hé, dat groeit gewoon gestaag verder, en ’t is nog niet eens eind maart.

Meer geluk viel er een paar dagen terug te rapen toen de facteur mij een kadooke kwam brengen, gewoon met ne foto van een origineel nestkastje meegedaaan met één of andere wedstrijd!  Dit eigenwijze model dus;  Niet dat er al ooit een vogel in gebroed heeft, maar dat hebben we natuurlijk niet gezegd.  Misschien moet ik toch maar eens informeren bij de eigenwijze tuinier naar de garantievoorwaarden want dat is toch nie normal hé dat daar nog niks in gebroed heeft.  Nog een geluk dat ik er iets mee gewonnen heb, dan is dat ding toch voor iets goed 😉  En wat kreeg ik daar dan voor; nen pizza en een fatsoenlijk nestkastje;   
Dat gaat volgens mij meer resultaat opleveren 😉

19 gedachten over “Valt in affronten en in geluk

 1. Pingback: Goed thuiskomen | natuurlijk-rijk

 2. Ohw heerlijk dit hahahahahaha…
  Alleen al de manier waarop je dit beschrijft vind ik geweldig hihi…. en je hebt ook nog eens geweldige ‘groei’ resultaten 🙂 Dan ook nog een prijs met je nestkastje en daarmee van harte gefeliciteerd met de pizza en de nieuwe nestkast. Ik denk dat daar zeker wel een vogel in gaat broeden al moet je dan wel een jaar wachten.

  De meeste vogels kijken in het najaar al waar ze volgend jaar willen ‘wonen’ dus……

  Werkelijk heerlijk blog 🙂 🙂

 3. Hahaha ik lach me rot met jouw verhalen, en heel herkenbaar! Hier natuurlijk ook zaaien in boterbakjes en vleesschaaltjes 🙂

  groetjes en weer succes met de plantjes!

 4. @Bart en Bart; Roepieroepie of Poelifinario, ik weet er ondertussen alles van 😉
  @Thea; we zullen het zien 😉

 5. Gefeliciteerd!! Je planten staan er prima bij. Ik kan me daar niet druk om maken,de planten doen het toch wel(of niet) in welk bakje dan ook!!

  Mijn ervaring met vogels is, dat ze liever nestelen in een oud bakje , dan in een nieuw nestkastje. Maar we zullen het zien.

 6. Troost u , ik heb dit weekend sla gezaaid in kipfilet bakskes, en pompoenen in recup plantpotjes die ik per zes in lage plastic bakskes zet. En ook de wcrolletjes en andere “afval” worden hier gebruikt.
  Uw etiketjes zijn daarentegen pareltjes!
  En een Roepieroepie wordt meestal gezien in het gezelschap van een Poelifinario 😉

 7. @Marian; dat is te hopen hé Marian 😉
  @Marijke; heel zeker dat ze beter smaken, daar doen we het voor hé
  @Zem; de voordeur te wijd open, zo had ik het nog niet bekeken 😉
  @Hoow; ik wil fotokes zien hé 😉
  @Menck; hij blijft voorlopig hangen, wie weet
  @de Zandeik; zojuist geteld 68, dat zijn er eigenlijk 4 te weinig voor mijn serre, en dan staat het boemeste vol 😉
  @Moestuinmiep; op ’t werk geplastificieerd 😉
  @fruitberg; mijn courgettes komen al piepen, nog niks bij de pompoenen 🙁
  @Mirjam; stoefer 😉
  @Bart; dan moet ge rap zijn, hij is al half op 😉 en euh wat is een roepieroepie?
  @Johan; ik wou dus nog vragen waarom koopt ge dat dan, maar je hebt het antwoord al gegeven 😉

 8. Och, trekt u die bakkes niet aan!
  Weet ge hoe wij hier mini-serretjes maken?
  In de Carrefour verkopen ze hier kip aan het spit in van die zwarte ovale bakjes met een deksel op. Eigenlijk is het meer plastiek dan kip.
  Awel, perfecte bakskes om kweekbakskes van te maken 🙂

 9. De helft van die pizza is voor mij! Ik laat mijn advocaat een aanmaning opmaken. 😉
  In mijn nestkast heeft ondertussen al een roepieroepie succesvol gebroed!

 10. Haha, hoe kleiner de hobbietuin, hoe meer het per vierkante meter mag kosten he! Hier worden ook alle bakjes gebruikt, maar ik ben nog steeds wàt blij met m’n pluggbox, en die is best luxe… Scheelt wel een hoop ruimte, tenminste, totdat alles opgepot moet worden… 🙂 Je plantjes staan er al prachtig bij zeg!

 11. Geen tomaten of paprika’s in de fruitberg. Maar dit doet me er aan denken dat ik één dezer eens wat courgetten en pompoenen moet zaaien…

 12. Als ze maar opkomen en groeien, da’s ’t voornaamste. En waren de vogeltjes niet content over het zelfgemaakte nestje, ze zullen des te contenter zijn met wat het opgebracht heeft. Allez, dat denk ik toch.

 13. bwoh, mijn zaailingen staan in zelf geplooide kokertjes van bruine groenselzakken, per zes in een plastieken chmpignon bakje.

  En ik zweer bij die formule!

 14. Dat gerommel met rare bakjes herken ik helemaal: het gaat om de plantjes en niet om het design, nietwaar 😉 En die peuterplantjes zien er prima uit met hun mooie etiketjes.
  Het leuke doe-het-zelf nestkastje is kennelijk afgekeurd door de vogeltjes, ze vinden natuurlijk dat de voordeur te wijd openstaat…
  Dat andere kastje is uiteraard super.

 15. Wat heerlijk dat je je eigen tomaten en paprika’s kan kweken. Lijkt mij veel lekkerder dan in de winkel. Je vogelhuisje gaat zeker een succes worden. Als er jongen komen hoop ik dat je ze wel zal fotograferen. Ik zal voor je duimen.
  Een heerlijke zondag gewenst.

 16. Dat zal weer een fantastische oogst worden, zoals die plantekes bij jou vertroeteld worden in hun crèmeglacebakskes 😉 Veel ‘artisanaler’ dan de supergesofisticeerde bakken met deksel in de handel. Heel artisanale nestkast hadden jullie ook! Op uilen gehoopt wellicht? Misschien komen in het nieuwe sjieke ding wel mezen of zo broeden. Wie weet. Je houdt ons op de hoogte hé!
  Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *