Uit de tuin

Als mijn Madame met haar snoeischaar de tuin in trekt, dan weet ik meestal wel hoe laat het is.  En dan hou ik mijn hart soms wel wat vast.  Maar als ze dan in een mum van tijd weer een schitterend boeketje op de kast tovert dan is het haar meteen vergeven en vergeten.  Want zeg nu zelf, ziet dat er goed uit of niet;  Of misschien zie je liever een andere combinatie, want dat kan ook hé;  Of hou je het liever simpel, want dat is ook geen probleem;
En het is niet alleen moois wat er uit de tuin komt, er is ook lekkers!  Want het is weer rabarbertijd!!!  En dus halen we ons favoriete recept nog eens boven;   Het recept van onze rabarbertaart is zo simpel als iet.  Ge moest dus eigenlijk al bezig zijn.  Allé hebduwe kookschort al aan, dan gaan we eraan beginnen. Met het deeg ga ik me niet moeien.  Den ene heeft liever bladerdeeg, den andere, wij dus ook, liever zanddeeg.  Dus daar komde dan zelf wel uit. De vulling dan; nen halve kilo rabarber of ietske meer, spoelen, de harde pellen eraf en in stukskes snijden en in de taartvorm schikken. Dan meng je 125 gr bloem met 125 gr suiker en nog 2 zakjes vanillesuiker en dat zwier je dan over de rabarber. Nu nog 3 eieren loskloppen met 1 dl room, erover gieten en voor ge het weet staat dat dus al in den oven heerlijk te rieken. Na 40 minuten op 180°C zou dat klaar moeten zijn.

Rabarber-crumble is ook een mogelijkheid en zo mogelijks nog gemakkelijker!  Schil de rabarber en snij deze in stukken.  Doe dit alles in een ingevette ovenschotel en strooi er wat noten over.  Vervolgens kneed je een gelijke hoeveelheid tarwemeel, boter en suiker, al mag dat laatste voor de zoetebekjes eventueel iets meer zijn.  Verdeel dit over de ovenschotel en laat zo’n 30 à 40 minuten op 180° bakken.  Als nu uwen zoeten tand nie gevuld is dan weet ik het nie zene!

Misschien moeten we daar toch wat gezonds tegenover zetten, een portie groenigheid misschien; En dan zijn er natuurlijk nog tal van schoon bloemekes.  Wat dachte van deze akeleien; Schitterend vind ik al die verschillende vormen en kleuren.  Of zie je misschien liever dit wilder stukje met dagkoekoeksbloemen a volonté;   En zoonlief haalde dan weer iets helemaal anders uit onze tuin.  Samen met zijn neef trok hij het bosje in en kijk eens met wat hij terugkwam; Je ziet uit onze tuin valt vanalles te halen!

18 gedachten over “Uit de tuin

 1. @Jan Willem; ik heb ze zelfs al gezien 🙂
  @Menck; ik spreek je niet tegen 😉
  @fruitberg; aha nog een kenner 😉
  @Godelieve en Petra; graag gedaan
  @Zem; het is absoluut een heerlijke weelde, thx
  @op de boerderij; moet dat niet schoondere zijn 😉 graptje hé
  @the happy five; dat gaat geld kosten ze 🙂
  @Bart; en al gebeurd mag ik ondertussen hopen 😉
  @Miranda; mijn Madame kan niet zonder 😉
  @Helma; de taken worden bij jullie goed verdeeld 😉
  @Mme boerenerf; dan moet die n na de regen en zonneschijn zeker klaar zijn 😉
  @Elise; ik zal het doorgeven

 2. Hihi…. heerlijk blogje weer :-))) De boeketjes zijn werkelijk schitterend en dat mag je haar ook zeggen 🙂 Je eigen blommekes zijn ook kleurrijk om te zien. het recept van je rabarbertaart gaat linea recta naar mijn ega want die mag graag in de keuken stoeien. En zooo….. wat zoonlief heeft gevonden is ook niet mis. Heel mysterieus en ook heel leuk!

 3. Prachtige natuurlijke boeketten en die akeleien zien er nog heel fris uit. De onze hebben voor de moment nogal wat last van bladluis.
  Je receptjes doen er me aan denken dat we de crumble nog eens moeten maken, die was verleden jaar superlekker.

 4. Waar is uw bestelformulier. Dergelijke bloemstukken mogen hier wekelijks afgeleverd worden, af en toe vergezeld met zo’n overheerlijke taart 🙂

 5. Hier zie je de weelde van het voorjaar, dat dit jaar zo heerlijk vroeg is. Het oog, de neus en de mond worden hierboven, helaas virtueel, royaal verwend. De koekoeksbloem is ook een schoonheid, hij groeit hier tussen de klinkers en heeft nog nooit zo mooi gebloeid.
  En wat vinden kinderen spannende dingen in de tuin…

 6. Wij halen ook om de haverklap verse bloemen in huis, hetzij uit de tuin hetzij via madam Menck die bij de (snijbloemen)bron zit.
  Het tweede bloemstukje geniet mijn voorkeur.

 7. Ik ga morgen allebei de recepten uitproberen, je hoort wel of ze gelukt zijn.
  Leuke boeketten moet ik eigenlijk ook doen.
  Gr Jan wilde een Tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *