Te koud voor de tijd van het jaar

Tja, echt geweldig weer voorspellen ze niet de komende dagen. Koud, nat en fris in allerlei variaties waarschijnlijk. Er staan nog heel wat planten in de serre om uit te planten in de moestuin, maar daar wacht ik toch nog minstens een week mee tot de temperaturen weer wat gestegen zijn. Maar de plantjes in de nieuwe voortuin die kunnen daar allemaal goed tegen en zijn geweldig goed aan het groeien!  Ook achteraan ziet het er erg groen en fris uit. Ik mis alleen nog wat voorjaarsbloemen, dus die ga ik in het najaar nog wat bijplanten. Kwestie van bezig te blijven hé!  Maar misschien ben ik ook weer geween te veeleisend, want er zijn wel voorjaarsbloemen hoor. De eerste alliums staan al te pronken.  De look zonder look schiet overal op. Net zoals de tuinjudaspenning. Niet voor niks zag ik de voorbije weken al heel wat oranjetipjes rondvliegen, die houden namelijk van beiden! Verder salomonszegels, akeleien en zich heerlijk uitzaaiende vergeet-me-nietjes! Als afsluiter de schoonste pluizenbol in mijnen hof en dat zijn die van de pulsatilla of het wildemanskruid. Alleen al hiervoor moet ge die plant in uwen hof zetten! 

21 gedachten over “Te koud voor de tijd van het jaar

 1. Je tuin is nu al een juweeltje !
  Wat gaat dat zijn als het echt begint te zomeren ? Amai ni !

 2. Moet je zeker doen, koop zeker niet te veel want zaait zich vrolijk uit!

 3. Ik heb de indruk dat het inderdaad goed komt!

 4. Ik dacht eerder aan Euphorbia en Camassia 🙂 de bloembollen staan er al 😉

 5. Je moet eens weten hoe ik daar naar uitkijk Marijke. Maar ook in de tuin die ik vorig jaar aangeplant heb zie ik nu planten verschijnen die vorig jaar nog niet gebloeid hebben. Ik ben dus dubbel benieuwd!!!

 6. Vriezen, in de verste verte geen vriezeman te zien! En dat wil ik ook zo houden!

 7. Ja geweldig die Alliums, ik heb ze afgelopen najaar geplant, ziet er leuk uit!

 8. Ja, misschien heb je wel gelijk. De regenput zit gelukkig weer vol en voor de tuin is die regen ook deugdelijk. Maar wat meer zon mag toch wel hé. Ik kijk al uit naar jullie komst, laat iets weten hé!

 9. Het ziet er veelbelovend uit Rob! Het is niet zo raar vind ik, dit koudere weer. Voor even toch. De ijsheiligen hè…eigenlijk is dit eerder normaal. Wat dan tegenwoordig al eerder uitzondering is, maar nu wordt ik precies wat ingewikkeld :)) Wij komen zeker eens kijken (als de ergste drukte hier door is) . Genieten maar!

 10. Voor de nieuwe aanplant is dit koelere weer met buitjes helemaal niet verkeerd, dat komt al lekker aan de groei, zo te zien.
  En de alliums beginnen hier ook al voorzichtig te komen, bij jou is het al feest!
  Hartelijke groeten, Zem.

 11. Goedemorgen!!
  Ja het is een stuk frisser vandaag! We waren ook wel heel erg verwend met de vroege zomerse temperaturen. Wat een weelde in je voortuin. Moet goed voelen als alle planten het zo naar hun zin hebben. Als de temperaturen weer een beetje gaan stijgen zal het een grote bloemenzee zijn. Mooi hoor!!
  Heerlijk weekend gewenst.
  Marijke

 12. Hemels hé, al die kleurtjes !
  ’t Is goed aan ’t vullen in je voortuin.
  Lie(f)s.

 13. Oeh, die voortuin. Wat zal die straks mooi zijn!
  Ik had Wildemanskruid al eens in mijn hand. Zal het nu echt aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *