‘T is niet voor niets krokusvakantie

De kinderen hebben weeral verlof. En ik maar werken, werken en nog wat werken! Allé eigenlijk moet ik ook niet klagen hoor. Vorig weekend zaten we nog in Gent en komend weekend gaan we met 4 bevriende koppels en een heuse kinderbende naar Coo in de Ardennen. Als ’t weer wat mee zit komt dat zeker goed en anders ook hoor! Maar dat weer dat is toch echt niet om gelukkig van te worden hé. Al die regen! Maar over naar de krokusjes want tussen de buien door staan die echt wel te pronken! In ’t voorjaar mag de tuin bij mij echt ontploffen. En dan zijn die bolgewassen natuurlijk ideaal. De boerenkrokussen hebben er nog nooit zo uitbundig bij gestaan. Geen idee hoe het komt maar ze hebben zich massaal uitgezaaid. Allé eigenlijk weet ik wel hoe dat komt. De mieren zitten daar voor iets tussen. Zij zorgen ervoor dat de rijpe zaden na de bloei worden verspreid. Zij komen immers op het ‘mierenbroodje’ af. Daar waar ze het zaadje laten vallen beginnen na enkele jaren nieuwe krokussen te verschijnen. Nog meer heuglijk nieuws want de 3 zakjes winterakonietjes die ik vorig jaar in de grond heb gestoken komen dan toch te voorschijn! Olé, ole, olé! Laat ze zich de komende jaren maar lekker uitbreiden. Nog meer uitbreidingsnieuws kan ik je meegeven. Vorig jaar heb ik heel wat sneeuwklokjes uit de grond gehaald, gedeeld en terug geplant. En zodoende staan er nu echt wel dubbel zoveel sneeuwklokjes dan het jaar voordien! En aangezien ge van sneeuwklokjes echt niet te veel kunt hebben doe ik dat dit jaar gewoon overnieuw! En u moest nu eigenlijk ook al bezig zijn. Ik geef hier niet elke dag gratis advies mee hé! En dan ben ik nog niet content, deze foto op Facebook stak me echt wel de ogen uit! Het meest tropische bolgewasje blijft natuurlijk dat irisje reticulata, en dat hebben ze daar dan weer lekker niet staan, neh!  Afsluiten doen we uiteraard met krokusjes, maar dan wel een grootbloemige soort. Ik vind ze iets te pompeus naar mijn goesting, wat ben ik weer kritisch seg! Maar ach qua kleurbom kan dat wel tellen hé!

9 gedachten over “‘T is niet voor niets krokusvakantie

 1. Weeral eens fantastische foto’s gemaakt – blijkbaar toch niet de hele tijd werken-werken-werken 😉

 2. Schitterende foto’s heb je gemaakt van de kleurenpracht van de vroege bloeiertjes!
  De combinatie van de paarse krokussen en de witte sneeuwklokjes vind ik schitterend, je kunt er inderdaad niet genoeg van hebben.

 3. Heerlijk om deze krokusjes te zien.
  Ik heb ze dan wel gezien maar nog niet kunnen fotograferen.
  Je hebt zelfs ook al een iris in de bloei!

 4. Ik geniet echt van je aanstekelijk optimisme 🙂
  Je tuin en het eerste leven dat uit de grond groeit, betekent echt heel veel voor jou en je weet dat gevoel heel mooi weer te geven in je commentaar én je zalige prille lente macro foto’s. Je geeft het begrip ‘natuurlijk rijk’ een heel eigen filosofie, een levenskunst als het ware. Heel mooi !

 5. de krokusvakantie heeft haar naam niet gestolen..

  van regen en wind lijken de krokussen zich weinig aan te trekken

  prachtige foto heb je er bij geplaatst

  groeten

 6. Ieder jaar stel ik die krokussen weer uit, maar deze keer heb ik geen excuses meer , ik wil dat ook zo’n veldje krokussen. De helleborussen zijn hier dan weer wel in grote getallen aan te treffen en ze blijken ook op wandel te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *