‘T is niet normaal

Oke ’t is waar, het weer is nogal aan de stormachtige en wisselvallige kant maar de temperaturen zijn zo zacht dat de lente niet meer te stoppen is. Niet dat ik daar op zich iets op tegen heb, maar ieder verstandig mens snapt wel dat dat eigenlijk niet normaal is. Winters, die bestaan precies niet meer. Op mijn persoonlijke Facebook kreeg ik een herinnering van 4 jaar geleden te zien; met de slee in een pak sneeuw op ons erf, hoe heerlijk toch. In den Trotter van Noorwegen lees ik ook dat goed te zien is hoe de gletsjers daar aan het wegsmelten zijn. Verontrustend noem ik dat. En voor de goede verstaanders onze reisbestemming voor dit jaar ligt dus ook al vast; 3 weken Noorwegen, ole! Iets waar ik werkelijk enorm naar uitkijk! Nu maar hopen dat het weer wat meezit.

Terug naar de tuin waar allerlei kleuren het geheel opfleuren! IMG_2651 IMG_2683 Als er nu 1 bloem is met tropische allures dan zijn het de Irissen wel! Zelf was ik druk in de weer met het opruimen van de borders. Maar te netjes hoeft dat ook niet hé.IMG_2697En toen zag ik ineens dat de boerenkrokussen ook al bijna open komen, bijna 1 maand vroeger dan vorig jaar. IMG_2689en de schoonste bloesems uit de boomgaard zijn ook al present, die van mijn amandelboom, dat is ongeveer 1,5 maand vroeger! IMG_2706 Ik zei het al; ’t is niet normaal!

9 gedachten over “‘T is niet normaal

 1. @Menck; dat blazen zal bij jullie misschien nog een pak erger zijn, twaait daar toch altijd nie!
  @fruitberg; ook dat nog!
  @Cin; oei oei en dan zie je al die foto’s blogs verschijnen
  @Bart; ik heb het gezien!
  @AnneTanne; wie weet?
  @Zem; jullie hebben dan ook een pak meer winter gehad
  @Werner; geniet ervan!
  @Janneke; ik heb zelfs je eerste boeket al gezien!

 2. Het is inderdaad niet normaal. Vooral die amandelbloesem is echt te vroeg, maar wel mooiiii….. Ik ben heel voorzichtig begonnen met de opruiming van oude stengels vooral op de plekken waar Helleborussen en bolletjes staan, maar ben me er wel van bewust dat er zomaar nog eens een koudegolf kan komen.

 3. We zitten momenteel in Benidorm, het is hier 20 graden en de amandelbomen staan hier ook in bloei. Het is niet normaal.

 4. Alleen daar, waar oude stengels mij het uitzicht op sneeuwklokjes en krokussen gaan ontnemen, haal ik wat weg. Maar verder durf ik het nog niet aan. Pas vanaf half maart…
  Maar je zonnige foto’s van de bloesem: prachtig!

 5. En ik blijf koppig de voorjaarsschoonmaak in de borders uitstellen… (Ik hou van winter, ik hou van vrieskou, dus stiekem blijf ik hopen dat we nog een paar échte ijsdagen krijgen. Al weet ik diep in mijn hart wel dat dat hopen tegen beter weten in is…)

 6. Zélfs op mijn koud en nat stuk kleigrond zijn al krokussen en sneeuwklokjes gesignaleerd. Inderdaad een stuk vroeger dan andere jaren.

 7. Hier zie je dat alles in de startblokken staat … maar hier en daar op een uitzondering na is er nog niet veel vertrokken. Toch is het zoals je zegt , niet normaal.

 8. De amandel staat ook hier in bloei. veel te vroeg. De abrikozen en perzikken hebben ook al snode plannen, net zoals de vroegste kruisbessen en blauwe bessen…

 9. Ik durf nog niet hardop jochei te roepen, want februari kan nog onaangename verrassingen achter de hand hebben. Maar ondertussen is het uiteraard volop genieten geblazen, met vandaag vooral de nadruk op ‘blazen’. 😉

  De Irissen reticulata zijn momenteel mijn favorieten in de tuin. Bloeien dat ze doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *