Spannend!!!

De facebook-vrienden konden het al lezen, vandaag zat er een gewonde buizerd in de schapenwei. Ik bel dus het natuuropvangcentrum. Hun advies neem een handdoek, vang hem en bel dan terug. “En dat beest gaat mij echt niets doen” probeerde ik toch enige geruststelling en ondersteuning te krijgen. Niet dat ik die kreeg maar soit, ik dus met een klein hartje en een handdoek richting de buizerd. En tot mijn eigen verbazing had ik dat beestje in een wip en ne flip gepakt. Hij mankeerde duidelijk iets aan zijn vleugels en kon dus niet meer opvliegen.  Met in mijn ene hand de buizerd en in de andere hand mijn fototoestel (op statief) kon ik deze foto trekken.  Omdat ik niet elke dag een buizerd in mijn handen heb post ik hier nog wat meer foto’s;  ’t Was best wel spannend, een half uurtje later werd hij al opgehaald door het opvangcentrum.  Hopelijk is hij snel terug opgeknapt.  Ge ziet er valt hier elke dag wel iets te beleven 😉 

19 gedachten over “Spannend!!!

 1. Pingback: Slecht nieuws | natuurlijk-rijk

 2. Amai, ik heb precies indruk gemaakt, zoveel reacties! Bedankt allemaal, maar jullie zouden toch hetzelfde hebben gedaan, niet 😉

 3. Prachtige foto en model! Wat een unieke kans. Zo dichtbij zie je ze niet vaak. Meestal zie ik ze statig boven de velden rondcirkelen, wat op zich ook een prachtig zicht is.
  Gelukkig was je er op tijd bij.

 4. Heel jammer en triest voor die Buizerd maar ook een geluk dat jij hem zag en kon helpen 🙂 Wat een mooie vogels zijn het ook hé. Mooie foto’s heb je ervan kunnen maken. De komende maanden gaan we deze vogels weer meer zien.

 5. Dat zijn hele mooie foto’s.
  Hoop het beste voor de vogel en met dat kleine hartje valt het wel mee zo te zien. Je hebt hem toch maar mooi gevangen.

 6. Super!
  Ik heb 11 nov. een shoot van jongetjes die als thema arends en buizerds hebben gekozen, komde gij af met zo nen buizerd? Complete styling dan!

 7. knappe foto’s … inderdaad een unieke kans!
  Wat goed dat vogelopvangcentra bestaan … hopelijk blijft hun bestaan verzekerd!

 8. @Thea; absoluut, ik hoop het ook!
  @Petra; alle ik heb gescoord precies 😉
  @Vlijtig Liesje; oei dat is minder
  @de fruitberg; mijn kippetjes zijn eerder krielen dus de vergelijking is moeilijk en ik was nu ook niet echt zo relaxt om een vergelijkend onderzoek te doen 😉
  @Zem; 🙂
  @Bart; ook 😉 ik vrees wel dat ik het nooit ga leren, ik vond de eerste foto precies de beste ;-(
  @Leon; merci
  @Bentenge; zijn partner??? zweeft hier nu veel rond, volgens mij is hij op zoek naar zijn vriendje ;-(

 9. Prachtige foto’s.
  Bij Vo Horst in de buurt valt altijd wel iets te beleven.

 10. Flink, dat je hem dorst op te pakken. Je beloning bestond eruit dat je hele mooie foto’s kon maken. Prachtig dier is het. Hopelijk kunnen ze hem genezen in de opvang.

 11. Knappe vogel, die buizerds.
  Ik vermoed dat je wanneer je zo’n beest vastpakt je ook beter een indruk krijgt van de grootte van zo’n beest (ik vermoed dat dat te vergelijken is met een kip, maar dan wat lichter gebouwd?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *