Schoonheid voor de regen

Tja, altijd een deftige titel vinden, valt ook niet steeds mee hoor. Na 10 jaar bloggen merk ik dat mijn website sommige titels automatisch nummert van 1, 2, 3 als ik weer eens dezelfde titel gebruik. Dus hou ik het deze keer simpel. Schoonheid voor de regen. En dat vat het eigenlijk wel goed samen. Deze foto’s zijn dus genomen voordat de regen de tuin bluste, want zelfs met regelmatig water geven begon ik hier ook te merken dat sommige planten het moeilijk kregen van de droogte. Maar dat is dus voorlopig weer even voorbij en met wat herfstige dagen snak je alweer naar zon, ach het is ook altijd wat, we zullen het toch moeten nemen zoals het komt.

Een leuk verhaal is wel dat we dit jaar voor het eerst een koppeltje zwarte roodstaarten in onze tuin hadden. Wat een leuk vogeltje is dat. Hij maakt een heel kenmerkend gefluit. Wat vlogen ze af en aan om hun jongen te voeren. En toen ze uitvlogen volgdde de vader onze poes voortdurend en maakte daarbij een fel waarschuwend geluid. Straf om te zien, overal waar onze poes naartoe ging volgde hij. De foto is niet echt duidelijk maar google anders een keer.

Ik heb ook nog wat steun aangebracht in de prairieborder achter ons huis. Vorig jaar waren de Asters daar zo overweldigend dat ze alles wat in de buurt lag plat legde. Ik denk dat deze kastanjehouten hekjes wel in het geheel passen.

Ik vervolg mijn wandeling gewoon door de tuin. En ben steeds verwonderd door de heerlijek foto’s die ik van onze prairie kan maken. Loop anders maar even mee;

8 gedachten over “Schoonheid voor de regen

 1. Wat heb je er toch een prachtige tuin van gemaakt, Rob. Ik heb even meegelopen en genoten. Ik zag veel vingerhoedskruid in de Limburgse heuvels staan verleden week.

 2. Een wandeling foto-toer in je tuin, dat mag je best wel meer doen Rob ! Heel genietbare bloemen fotografie !
  Weet je wat ? Doe dat eens na een mals regenbuitje… dan is de natuur op zijn mooist vind ik 🙂

 3. De hele natuur kon even herademen na de zeer welkome regenbuien.
  De kastanjehoutenhekjes passen heel goed in je tuin.
  Maar wat een topfoto’s kun je maken in je prachtige prairietuin, die heeft, zo te zien niet veel last gehad van de droogte.
  Hartelijke groeten van Zem.

 4. Die ‘zelfde’ titels maken het soms gemakkelijk om op te zoeken, doe ik ook.
  Schoonheid ook ‘door’ de regen!
  Heerlijk meewandelen…!
  Lie(f)s.

 5. Het ziet er knap uit Rob… Die asters kunnen soms overweldigend zijn, da’s hier ook zo … Soms knip ik terug in mei, maar ook niet alles. Ze blijven dan iets compacter en voor de bijen is er dan nog laat eten op tafel… Maar het liefst houdt ik alles aan zijn gewone ritme. Je hebt toch ook Veronicastrum niet? Die kunnen soms ook wel verwaaien… Het waait zo erg de laatste tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *