Plant van de maand, september

Soms heb ik echt de indruk dat ze me langst alle kanten proberen te beïnvloeden om de plant van de maand te kiezen.  Zegt mijn Madame tegen mij dat die herfstasters er toch weer overvloedig en schoon bij staan en of ze er dan niet wat van in een vaasje mag zetten, komt mijn schoonmoeder aan en die vindt dan weer de Hydrangea’s het mooiste. Komt mijn vader in de tuin en vraagt die zich af wat die blauwe bloemekes op hoge stelen nu weer zijn, want dat die toch echt wel heel leuk zijn, blauwe knoop it is. Sla ik de tuinscheurkalender open en wat lees ik daar; “September en oktober zijn de maanden van de dahlia.  terwijl er in veel tuinen weinig meer bloeit, afgezien van een paar hemelsleutels en wat met meeldauw overdekte herfstasters, zie je af en toe een tuin die de indruk weekt dat er een feest aan de gang is; dat is een tuin met dahlia’s.  De dahlia met zijn onwaarschijnlijk felle kleuren slaagt er als geen andere plant in om de tuin tot aan de eerste nachtvorst fleurig te houden.”IMG_9852 IMG_9851 IMG_9840 IMG_0575Dat is allemaal wel waar maar weet ge waar ik toch het hardst van omverval dat zijn deze herfsttijlloos, alleen al van de naam hou ik! IMG_0635 IMG_0625 IMG_0640 IMG_0630 IMG_0800

4 gedachten over “Plant van de maand, september

  1. Morgenochtend eerst kijken of de herfsttijloos zich al laat zien, ze doen het hier altijd moeizaam. Schitterend die toefjes herfsttijloos bij jullie in de tuin!

  2. Ook ik heb vandaag maar weer eens mijn prachtige dahlia’s op de foto gezet, wat een genot. De herfsttijloos zagen we, een veldje vol, op een berghelling in de Franse Alpen staan verleden week.

  3. Liefde voor dahlia’s? Dan moet je dringend eens het Vrijbroekpark in Mechelen gaan bezoeken. De verzameling aldaar is ronduit schitterend.

  4. Eh!? Staan die daar al in bloei? Ik moet de mijne dringend tot enige actie aanmanen dan, hier komen alleen nog maar wat voorzichtige neusjes piepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *