Plant van de maand, december

De laatste spurt naar het nieuwe jaar is ingezet. Voor we ons tegoed doen aan overmaat, wensen, zoenen, goede voornemens en jaaroverzichtjes geef ik jullie graag mijn plant van de maand december mee. Heel veel staat er niet meer te bloeien en dus was het weer even twijfelen tussen de winterjasmijn met zijn vrolijke gele bloemekes; IMG_8823 de winterkamperfoelie met zijn geurende bloemen; IMG_2246 of de viburnum bodnantense down met zijn roze bloemekes die wel niet zo goed tegen de regen kunnen en er dan al snel verlept uitzien. IMG_2333 Maar er is er eentje die daar geen last van heeft en dat is mijn Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’, vooral op dagen met een blauwe hemel scoort hij goed. Helaas hebben we die de laatste dagen amper gezien 😉 Ik zag hem onlangs nog op de eerste plaats staan in een lijst van beste winterplanten, dus dan nomineer ik hem ook maar. het enige nadeel vind ik bij Prunussen soms dat de stam niet in verhouding is met het bovengestel. Maar voorlopig heeft de mijne daar nog geen last van; IMG_1776 IMG_1765 IMG_1761Bij deze is de plant van de maand reeks helemaal rond. Iemand een goed idee voor een thema voor volgend jaar?

4 gedachten over “Plant van de maand, december

 1. Prachtige planten en mooi op de foto gezet!
  De Viburnum bodnantense ruikt ook nog eens zo lekker.
  Maar de Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ is wel een absolute schoonheid.

 2. Die prunus, daar heb iklang over getwijfeld om die te planten, maar ik vind de structuur van die boom meestal niet echt een succes.Wel een mooi exemplaar al, in jouw tuin.
  Thema voor volgend jaar : ik ga verder met plant van de maand, maar dan onder de titel “rariteit van de maand”.
  Een ander alternatief “’t Zaad van de maand”.

 3. Mooie keuze. Persoonlijk ga ik voor de frêle Viburnum bodnantense.
  Een thema voor volgend jaar heb ik evenwel niet. Bovendien ben ik een slechte volhouder. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *