Plant van de maand, augustus

Wie heeft dat toch verzonnen die plant van de maand verkiezing 😉 wat een moeilijke opdracht vind ik het weer. Ik was eerst van plan om mijn Persicaria’s te nomineren.  Maar die hebben de voorbije weken echt hard te leiden gehad van de droogte en bovendien heb ik er nog niet eens een deftige foto van kunnen nemen. IMG_0152Toen dacht ik aan de Eupatoriums, maar ook daar was ik precies toch niet helemaal van overtuigd; IMG_0127 Want welke plant staat er hier nu al zolang in bloei, omdat ik telkens de uitgebloeide bloemen wegpluk uiteraard, ja gewoon een simpele lupine; IMG_0114 IMG_0124Alleen al hoe de hommels komen smullen vind ik geweldig om te zien en bovendien deed me dat weer denken aan een berichtje dat ik lang geleden al eens schreef met mijn 10 tuingeboden.  Ik haal ze nog eens uit het stof want eigenlijk gelden ze nog steeds;
Bovenal bemint de aarde;
Zweer bij planten met veel natuurwaarde,
Heilig alles wat leeft in de tuin,
Insecten, vogels, zoogdieren, … ja neem dat maar heel erg ruim,
Dood niet, gebruik dus geen pesticiden
en doe ook niet van kunstmest of herbiciden,
Laat de rupsen ook begaan,
En hang huisjes voor vogels, bijen ja zelfs als je wil voor de sprinkhaan,
Wees steed groen in uw gemoed,
En begeert niet enkel de speciallekes want gewone plantjes zijn vaak ook heel erg goed!

Of weet je misschien moet ik toch deze Verbascum nomineren, zo fier en statig; IMG_0037 IMG_0028 Nee zegt u het maar, ik geef het op!

4 gedachten over “Plant van de maand, augustus

 1. Wegens een vakantie-dipje ben ik nog niet aan de plant van augustus toegekomen … zal ik eens in orde maken zie 😉
  En lupines vind ik een goeie keus – vindt dat hommeltje ook.

 2. Ik geloof dat wij hier wel aardig leven volgens jouw tien tuingeboden. En doe de lupines maar, alleen al om de mooie foto’s die je er van maakte.

 3. Alleen tegen regel 5 zondig ik wel eens. Maar alleen voor echte plaagdieren, en steeds onder herbi-, fungi- of andere -ciden

  Eupatorium wou ik eigenlijk ook kiezen, had ik speciaal voor jou gelaten ;-). Neen, Lupine zou ik zo zeggen

 4. Mooi je 10 tuingeboden, daar hou ik me haast altijd aan.
  Maar nr 10, lukt niet, kijk maar naar mijn planten van de maand.
  Het zijn meestal makkelijke planten, die ik hier in het Noorden koop.
  Gr Jan Wilde een Tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *