Pimp je tuin op met rozen

Wil je je tuin wat op-pimpen. Awel dan kan ik je geen beter advies geven dan met rozen. Dat geeft meteen toch een heel andere uitstraling, zo gezellig, zo romantisch! IMG_7027 En als je dan ook nog kiest voor enkelbloemige bloemen dan kunnen de bijen en hommels er ook nog van mee genieten. Dubbel feest dus. Tot een aantal jaren geleden had ik niets met rozen, er stond er zelfs geen eentje in mijn tuin. Onbegrijpelijk vind ik dat nu. Ik zou ze niet meer kunnen missen. Zo liet ik deze Guirlande d’amour in een pienterig boompje klimmen. En het resultaat mag er naar wezen, al zeg ik het zelf. U mag mij natuurlijk altijd tegenspreken! Ik vind hem alleen iets minder geurend dan ik had verwacht. En hij is ook niet zo weerbestendig en doorbloeiend. En door zijn dubbele bloemen iets minder in trek bij de bijen. Allé, nu begin ik mezelf al tegen te spreken 😉IMG_7012 IMG_7008Of wat dacht u van deze Bukavu. Deze bloeirijke struik afkomstig van Rush heeft grote trossen karmijnrode bloemen. De bloem is zeer weerbestendig. Ideaal als haagplant, tussen vaste planten en als snijroos.IMG_6998 IMG_6996 Denk nu niet dat we er al zijn hé. Wat denken jullie van deze l’ esprit d’amour, in ieder geval ontzettend geliefd bij alles wat zoemt; IMG_7001 En deze “Frisson frais” is een musk hybride van Lens.IMG_7031 Verder staan hier nog de heester Smarty, de Moschatahybride Brigitte de Villenfagne, R. moyosii Geranium, Maschatahybride Juliana von Stolberg, Rush roos en een Rosa Tapis volant die ik eigenlijk als struikroos had gekocht maar die na wat opzoekwerk op ’t internet eerder een bodem-bedekkende soort blijkt te zijn, afzetters! Maar ook de Rosa rugosa en de Rosa rubiginosa vind ik mooi, en heb ik dus staan!
Momenteel bloeit de Rosa Kiftsgate volop. Hij klimt al aardig over het dag. IMG_7223 IMG_6154
Het zal je waarschijnlijk wel opgevallen zijn dat ik enkel enkelbloemige of halfgevulde rozen heb staan. En dat is een bewuste keuze! Niet alleen vind ik ze mooier dan die grootbloemige en gevulde rozen die vaak zo potsierlijk zijn en erg veel meststoffen nodig hebben. Nee ik ben echt heel tevreden met die kleinbloemige roosjes; ze passen ook beter in mijn natuurlijke tuin en zorgen voor een romantische sfeer, wat wil je nog meer!

12 gedachten over “Pimp je tuin op met rozen

 1. Mijn tuin is keihard gepimpd met rozen, ik heb een tiental struiken of zo, ook twee klimrozen die me goed bevallen. Allemaal enkele bloemen, dus een atrractie voor bijen en hommels. En bijna allemaal zo sterk als wat laar kan zijn, zonder chemische rotzooi
  Dus ik ben fan ,ja

 2. Knap! Echt beeldig ?
  Heb jij ze al proberen te vermeerderen…gaat dat met een aflegger of moet dat op een onderstam?

 3. Pingback: De naam van de roos | le fabuleux jardin

 4. Schitterend, leuk dat je ook met het rozenvirus bent besmet. Ik zie hier ook weer zoveel moois dat ik nog niet heb……, maar ja we kunnen ze niet allemaal hebben. Na de antieke dubbele rozen, ben ik ook groot liefhebber van de enkele rozen. De moderne geurarme rozen hangen er bij mij een beetje bij, haha.
  Guirlande d’amour heeft inderdaad nauwelijks geur, maar deze kocht ik alleen voor de naam, hoe gek kan een mens zijn. Maar het is wel een mooie roos.

 5. Vroeger had ik het ook niet zo voor rozen. Maar dat was omdat ik nergens enkelbloemige zag. Die vind ik wel mooi. Ik heb hier weer wat inspiratie opgedaan

 6. Je hebt een prachtige verzameling enkelbloemige rozen!
  Als ik me nog eens aan een roos ga wagen, kijk ik eerst hier.
  Maar eerlijk gezegd gedijen de rozen hier in overwegende halfschaduw op de wat zure bodem niet zo goed, op een paar blijvertjes na.

 7. Prachtig als ze bloeien. Ik heb een lijstje met 46 verschillende soorten die allemaal in de jardin staan, alleen is het er nog niet van gekomen om ze op naam te brengen, ook al omdat ik er een beetje dubbele verhouding mee heb met die rozen. EEn groot aantal woekert nogal en ondanks het vele boekskes neuzen heb ik er nog altijd geen flauw benul van hoe ik ze moet snoeien.

 8. Prachtig allemaal! Opeens bemerk ik ook een vogeltje (heggemus?) op foto 2 🙂
  We hebben enkele Ballerina heesterrozen in de tuin, die blijven doorbloeien tot het vriest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *