Op algemeen verzoek; nog meer voortuin

Tja, soms denk ik wel eens van ben ik nu aan het overdrijven met de foto’s van mijnen prairietuin. Maar blijkbaar valt dat nogal mee, want na de vragen en antwoorden van vorige week kreeg ik ook nog via vriendjesboek de vraag of ik van onze voortuin eens wat foto’s wilde maken van het geheel. Dus steek het niet op mij hé als het uw oren uitkomt, maar eigenlijk feitelijk kan ik daar elke dag verrast naar staan kijken dus hupakee dan maar. De foto’s die je hier ziet zijn niet bewerkt, geen enkele foto trouwens op de site, dus de kleuren zijn echt zoals ze nu zijn. Dat is nog ongelooflijk fris, ik weet het. Maar dat komt natuurlijk doordat alles pas eind april is aangeplant. De rest van de tuin begint stilaan naar herfstmodus over te gaan met meer grassen, meer bruintinten maar er zijn ook daar nog planten die nog moeten gaan bloeien. Laat die nazomer maar komen dus. lap en nu hoor ik iemand weeral vragen om daar ook foto’s van te posten, geduld! Maar de voortuin dus, ik trok weer veel te veel foto’s en dus zal ik het deze keer enkel bij de overzichtsfoto’s houden. De rest hebben jullie dan nog te goed -sorry-!!! In het ontwerp van de voortuin heb ik alles gecombineerd van info en ervaring die ik uit de andere borders haalde. Ik heb ook heel goed het boek plannen en planten van Mr Oudolf heel goed gelezen en in deze border heb ik dan ook meer de planten zich laten herhalen wat in mijn ogen het geheel beter samenhangend maakt. Voor het ontwerpen ben ik begonnen met een heel aantal sterke basisplanten; Helenium ‘Moerheim beauty’, Helenium ‘Tie Dye’, Anemone ‘White Splendour’en Anemone tomentosa ‘Robustissima’, Stipa tenuissima, Echinace pallida, Sporobolis heterolepis, Thalictrum, Selinum, Aster novi-belgii ‘Marie Ballard’, Aster umbellatus, Agastache ‘Black adder’, Sedum Xenox, Rudbeckia sutomentosa, Echinops bannaticus ‘Albus’ en Echinops bannaticus ‘Taplow Blue’, Veronicastrum virginicum album, Imperata cylindrica ‘Red Baron’, Sanguisorba ‘Ruby Velvet’ en Sanguisorba officinalis ‘Red Thunder’, Molinia arundinacea ‘Transparent.
Soit, alle soorten kon u -hier klikken- al eens lezen! Et voila ik klim effe op mijn ladderke -ge moet er wat voor over hebben hé- de foto’s dan maar! Ge zult zien dat het nogal oranje is, dat komt vooral ook doordat ik er nog extra éénjarige Tagetes Lineus tussen heb gezet, die ga ik volgend jaar al zeker weglaten. Straks denken de mensne nog dat ik nen Hollander ben 😉

16 gedachten over “Op algemeen verzoek; nog meer voortuin

 1. Met foto’s uit zo’n prachtige tuin kan je nooit overdrijven Rob !
  Wat mij betreft, mag je iedere dag een digitaal ruikertje bloemen publiceren 😎

 2. Vreemd, bij mij klikt ie wel? Geen idee of er nog anderen zijn die hetzelfde probleem hebben.

 3. Er zijn er die inderdaad vertragen, als daar maar geen ongelukken van komen 😉

 4. Zo zie je maar wat er op nog geen half jaar allemaal mogelijk is hé 😉

 5. Fijn dat je nog eens komt kijken hier. Genieten, dat gaat inderdaad vanzelf 😉

 6. Ongelooflijk: het schitterende effect na een half jaar!
  Je zult zeer tevreden zijn.
  Ik kan me voorstellen dat je de oranje tagetes volgend jaar weglaat, het oranje hoeft niet meer dan een spannend accent te zijn.
  Hartelijke groeten van Zem.

 7. ’t Is prachtig !
  ‘Hier klikken’ lukt dus niet. Hoeft niet voor mij, misschien wel voor anderen.
  Lie(f)s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *