Oogst van de dag

eTjonge jonge, we hebben hier de voorbije weken al zoveel oogst verwerkt dat onze diepvries al bijna vol zit. Het begon met tomaten, wat zeg ik massa’s tomaten. Dus dat werd in de oven gebakken tomatensoep omdat dat zo heerlijk smaakt! Maar natuurlijk ook passata omdat ja euhm dat zo lekker smaakt. Maar ge kunt natuurlijk niet heel de tijdsoep of passata eten en dus werden het in de oven gedroogde tomaten;  Maar ne mens kan natuurlijk niet altijd tomatensoep of passata of in de oven gedroogde tomaten eten. En dus werd er geëxperimenteerd met fermenteren;Alleen al dieje pot ziet er om op te eten uit. Na de tomaten was het de beurt aan de cassisbessen, wat zeg ik massa’s cassisbessen. En omdat ik dat eigenlijk niet zag zitten om al die bessen van de steeltjes te ritsen, koos ik voor e gemakkelijke oplossing; cassis-siroop. gewoon alles in ne pot, koken, zeven en opkoken met suiker en in steriele potten bewaren. En dan blijkt dat ook nog keilekker te zijn om drankjes mee te maken,gewoon aanlengen met (bruis) water; Maar na de bessen, kwamen de bloemen, wat zeg ik massa’s bloemen. En dus werden er flesjes boven gehaald en bloemekeejkes gemaakt. En dan hadden we ook nog bonen, wat zeg ik massa’s bonen. Maar gelukkig was er ook nog ander groensel, gemakkelijk te verwerken tot hapklare (of zijn hapjes altijd hapklaar?) hapjes dus.En alsof dat nog niet genoeg was waren er ook nog tal van groenten die resulteerden in deze bordjes. En dan beweert de dokter dat ik nog steeds te weinig ijzer, vitamine B 12 en nog iets te kort heb!

11 gedachten over “Oogst van de dag

 1. Man man man – wat een overdaad! (Terwijl hier de moestuin één en al tristesse is – op verlof gaan en geen water krijgen is blijkbaar geen goede combinatie)

 2. Wat een *l*u*x*e*, Rob !
  En zo’n voorraad… Hemels !
  Je ‘arbeid’ loont…
  Lie(f)s.

 3. O, en die bokaal met kraantje, is dat makkelijk te reinigen (dat kraantje dan?). Het is dat ik hier ook graag experimenteer met water met smaakjes.

 4. Maak ne mens eens jaloers 😉 Maar geniet vooral van al dat heerlijks!
  Hier voor het tweede jaar op rij amper tomaten. Vorig jaar verbrand van de konijnenkak, dit jaar mooie planten maar super kleine vruchten (nieuw ras: pomodorokerstomaten)
  De serre heeft massa’s compost gekregen maar geen mest dit jaar. Wat kan ik doen om dat volgend jaar te verbeteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *