Ons uitje

Afgelopen vrijdag inderdaad den 14de trokken we er nog eens met z’n tweetjes op uit; naar Dordrecht.  De dag begon met een wandeling in de Biesbosch.  Dat was toch al meer dan 10 jaar geleden dat we daar nog eens waren geweest.  We wilden eigenlijk een lange tocht maken maar omdat het gebied toch niet zo groot is moesten we een paar wandelingen aan elkaar breien.  Dat bracht ons door dit landschap dat op sommige stukken toch iets te veel park-achtig was naar onze goesting!            
De volgende keer gaan we eens een ander startpunt nemen; de nieuwe Merwede of in Drimmelen bijvoorbeeld, ik heb het gevoel dat de natuur daar toch iets wilder is! Vervolgens gingen we naar Villa Augustus, dat liet ik jullie hier al eens zien.  In de tuin was er nog niet veel activiteit, al stond de veldsla, winterpostelein en nog een hoop groenigheid wel schoon te wezen.  Zelfs de peultje stonden al 20 cm hoog!  Ik moet dingend aan de slag gaan dedju!   Dit stoveke vond ik wel heel leuk!  Net zoals al de rest eigenlijk 😉En deze keer wandelde ik wel helemaal naar achteren om de boomgaard te kunnen zien.  Het stond daar trouwens vol met heleborissen en bolgewasjes!  Zelfs de slanke sleutelbloemen stonden al open, zo’n ommuurde tuin geeft duidelijk een voorsprong!    

En als ik die artisjokken zie, dan heb ik weer goesting om het nog een keer te proberen, maar nu stevige vorst en het vriest gewoon stuk, dat heb ik al eens meegemaakt!  

De bleekpotten stonden er ook nog altijd;  En die verschillende snoeivormen zijn prachtig. Veel groenigheid verspreid in de tuin;

Nadien wandelden we verder naar het centrum en gingen we op zoek naar Vreeken’s zaden, het walhalla voor elke (moes)tuinier.  Man wat een aanbod aan zaden en nog allerlei andere leuke dingen, ik moest me serieus inhouden!  Maar kwam toch met dit zadenpakketje naar huis;  

Heel wat éénjarige bloemen voor in de boeketjes van mijn Madame!  Wat snijsla-mixen omdat ik daar nu eenmaal gek van ben en zo simpel!!!  2 pakjes zaad van het bloeiende korenveld, man dat gaat er gewoon geweldig school uit zien!  En ééntje waar ik ook erg blij mee ben is de pinksterbloem!  Joh, ik wil die al zoveel jaar in mijn bloemenweide! Het wordt verkocht als wilde groente, blijkbaar zijn de blaadjes ook gewoon eetbaar, weten we dat ook weeral!  En nadien gingen we nog lekker eten bij Villa Augustus.  ‘T is misschien een rare opmerking voor een restaurant met eigen moestuin, maar er mogen van mij meer groenten in hun gerechten 😉  Gelukkig zat de sfeer wel goed en ook op mijn gezelschap had ik niets aan te merken 😉

20 gedachten over “Ons uitje

 1. Mijn zus zei dat vorige zomer ook al, misschien moeten we toch nog maar eens gaan als het mooi weer is!

 2. Dat wordt nu wel eens tijd hé, boek er ineens een nachtje in het hotel bij 😉

 3. De Biesbosch vind ik het mooist van op het water. Zachtjes ronddobberend met zo’n klein fluistersloepje, natuurlijk met bijhorende picknick. Het kabbelende water en de geluidjes van water, wat een rust!
  Groetjes!

 4. Dat is toevallig, zullen we nog eens terug moeten voor de kringwinkel 😉

 5. Dat dacht ik dus ook van die stoof voor op ons terras 😉 hup allemaal naar de kringwinkel!

 6. Ver(pret)parkt, oo i love it 😉 je vat het toch weer zo mooi samen!

 7. De Biesbosch is één van de bekende, niet dus 😉 natuurgebieden in Nederland! Veel water en bevers!!!

 8. Schoontjes hé, maar er stond nog niks in! Bij mij staat er zelfs meer 😉

 9. Die Villa Augustus, daar heb ik nu al zoveel van gehoord en gelezen en gezien in blogs, dat moet wat bijzonders zijn maar voor een daguitstap net iets te ver van hier en vrees ook dat het manlief allemaal niets zegt 😉 Biesbosch? Nooit van gehoord, dus weer wat bijgeleerd, al is het er allemaal wat te ‘aangelegd’ en te weinig avontuurlijk blijkbaar. Tja, maar jullie waren toch eens een dagje met zijn tweetjes weg en da’s ’t bezonderste!
  Marian

 10. De Biesbosch verparkt: dat had ik nu nooit gedacht. Janneke’s klacht is wel terecht, Nederland ver(pret)parkt.
  Maar was die Villa Augustus maar wat dichterbij, wat een heerlijke plek. En pinksterbloemen als wilde groenten, weer wat geleerd.

 11. Wat een leuke en bekende post. Dordrecht is niet zo erg ver hiervandaan dus elk jaar ga ik wel een keer naar Vreeken en aansluitend naar Villa Augustus. Wat betreft de Biesbosch, ik ben er vanuit Drimmelen geweest, het was toen zomer en zo veel toeristen…….niet om nog een keer te doen of het moet ´s morgens vroeg zijn of met heel slecht weer. En inderdaad parkachtig is het goede woord. Overal waar nog een beetje de natuur zijn gang kan gaan, wordt aan gesleuteld met keurige paden, een overvloed van naambordjes en bewegwijzering. Het is me opgevallen dat het er overal in Nederland zo aan toe gaat. Is dit om de ambtenaren aan het werk te houden? Bij ons in de buurt hebben ze bij modderpaadjes zelfs bordjes gezet met `laarzenpad`, het moet niet gekker worden.

 12. Klopt, artisjok zet je beter wat beschut. De wind zorgt er in no time voor dat de bladeren er compleet verfomfaaid gaan uitzien.

  Mooi Valentijnsuitje hebben jullie gemaakt!

 13. Grappig, Ik heb met mijn moeder en zus precies hetzelfde rondje gemaakt in Dordrecht vorig jaar en we hadden ook dezelfde opmerkingen: meer natuur en meer groente gewenst.
  We hebben toen als extraatje ook nog de kringloopwinkel bezocht, die was erg de moeite.

 14. Dat lijkt me een erg mooie eetbare tuin… k heb hier een artisjok staan die ongeveer 60 cm hoog is, heeft veel te lijden onder de wind 🙁
  Ik vind wel dat die appelsnoeren erg dicht opeen gepakt staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *