Ne sperwer, tomaten, wa bloemekes en luide muziek

Eigenlijk heb ik niet veel te vertellen. Ik kan u zelfs een korte samenvatting geven van het weekend. Heel het weekend ben ik samen met mijn schoonvader in de weer geweest met het leggen van nieuwe parket. Voeg daarbij nog een familiefeest voor de verjaardag van zoonlief met bijhorende kook en desserten-maak taferelen. Nog wat gerij voor hobby’s van de kinderen; zijnde tekenschool, basket en scouts. En dan was ik al blij dat ik zondag met mijn Madame nog een uur kon gaan lopen. Kwestie van die frisse neus ineens ook maar sportief in te vullen. Nog een geluk dat ik hier nog een foto heb liggen van een sperwer. Nu zie ik hier de laatste tijd behoorlijk veel duiven-pluimen-restanten liggen. Ik weet er zo al minstens 6. Maar vorig weekend was de sperwer zo gefocust op de mussen die zich verbergen in de haag dat ik behoorlijk dicht kon komen. En dus lukte het me om deze foto af te drukken. Even later vloog ie vliegensvlug weg, geen idee of het hem daadwerkelijk gelukt is dat musje te pakken te krijgen.

Op moestuingebied zijn de tomaten ook gezaaid. 21 verschillende soorten. Onder het motto hoeveelste meer kleuren en vormen hoeveelste leuker! Ik som ze even op (hopelijk zonder schrijffouten); Andine Noire, Chérnomor, Black Russian, Burgess stuffing, Avivuri Avivi, Luguria, Yubileynyi Tarasenko, Joe’s plum, Rose De Berne, Black Cherry, Cherokee Purple, Pendulina Yellow, Amish Paste, Hellfrucht, Sunray, Wonderlight Plum Lemon, Coeur de Boeuf, Ilka, White Tomesol, Gildo Pietroboni, Sweet Baby. Dit weekend ga ik de peultjes voorzaaien. Buiten staan de sneeuwklokjes en de krokusjes tommasinianus enorm te pronken! Zaterdag scheen het zonnetje echt wel heerlijk. En was het al een gezoem van jewelste. Zoonlief kreeg voor zijn 12e verjaardag dit T-shirt. Een neef maakte op onze vraag het ontwerp. Volgend weekend heeft zoonlief als cadeau een 3 daagse dj-cursus in Gent gekregen. Ik ben wree benieuwd hoe hem dat gaat bevallen. Ik vrees dat de muziek hier thuis nog harder zal knallen dan ie nu soms al staat 😉

 

13 gedachten over “Ne sperwer, tomaten, wa bloemekes en luide muziek

 1. Bij het zien van dit bericht dat ik er aan om de sperwerfoto’s te bloggen die ik een paar weken geleden kon maken. Wat een machtige vogel he?

 2. Bedankt voor jullie leuke reacties. Die sperwer was duidelijk een gelukstreffer! Maar dat mag ook hé 😉

 3. Die sperwer is inderdaad echt gefocust op een prooi. een pracht foto !
  ‘k hoop dat zoonlief jullie oren wat spaart 🙂

 4. Gefeliciteerd met zoonlief.
  Ook de parketliggerij is weer geklaard.
  De Sperwers is geweldig om te zien. Helaas is het nog steeds in de natuur eten of gegeten worden.

 5. hmm ik heb 3 dezelfde van de 22 soorten tomaten die je gaat zaaien, ik heb er zelf ook ongeveer zoveel verschillende dit jaar. Hier worden ze 1ste week maart gezaaid. Erwten en peulen gister gedaan 🙂

 6. goedemorgen,
  Ik vindt het winterseizoen heel moeilijk om het blog een beetje levendig te houden.
  Je bent al weer druk met het zaaien voor het nieuwe tuinjaar. Machtig mooi die sperwer. Ik had er gisteren ook een in de struiken achter mijn tuin, in gevecht met een ekster. Het groen van de crocussen komt langzaam boven maar ze bloeien nog niet. Nog even geduld (lol).
  Een heerlijke dag gewenst

 7. een bijzonder knappe foto van die sperwer…

  en ook die eerste voorjaarsbloeiers staan er knap op..

  21 soorten tomaten:..daar sta ik van te kijken

  groeten

 8. 21 soorten tomaten: dat wordt t.z.t. één feest van vergelijkend smaakonderzoek!
  De foto van de sperwer is heel mooi; vogeltjes moeten wel uitkijken.
  Hier gaat voorzichtig ook iets van voorjaar komen.

 9. Knappe foto van die sperwer ! Helaas -> die duiven…
  Die tomaten, dat wordt een vervolgverhaal.
  De eerste lentebodes -> prachtig !
  Lie(f)s.

 10. Leuke foto van die sperwer. Ik zie er hier ook geregeld één, de buurman heeft duiven 😉
  Sneeuwklokjes zijn er hier ook al, maar boerenkrokus is nog enkele dagen wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *