Moestuin-nieuws

Door dat grote prairie-project heeft de moestuin wat stilgelegen. Alhoewel dat eigenlijk ook niet helemaal klopt. In de serre staan de tomaten, paprika’s en aubergine’s al een paar weken, meer bepaald van ergens begin april. U weet misschien nog dat het opkweken van die planten veel sneller ging in onze nieuwe aanbouw en dus zat ik begin april al met 60 cm hoge planten. Het was dus een kwestie van alles weggooien of uitplanten. Uiteraard koos ik voor het laatste. Dat maakt dus dat die planten 4 weken voorstaan. Ik ben dus benieuwd wanneer we de eerste tomaat gaan kunnen eten, er staan nu al volop bloemen aan. Ik werk sinds een paar jaar met een sleuf waarin ik de planten zet. Vooral omdat ik dat gemakkelijker water geven vind. Om de 3 a 4 weken leg ik er dan de tuinslang in en krijgen ze ineens veel water. Elke plant staat aan een stok, hierin zit een gaatje en daar bind ik dan een touwtje aan naar boven. Iedereen heeft zo zijn eigen manier, deze werkt voor mij handig, maar doe vooral uw eigen goesting. In ieder geval mag je niet vergeten blad weg te nemen en okselscheuten te verwijderen. De moestuin zag er vorig weekend nog zo uit; Ondertussen ben ik al volop aan het uitplanten en voorzaaien geweest. Zoals spinazie, venkel, broccoli, spitskool, klimbonen, gewone bonen en peultjes;courgetten (deze keer heb ik ze maar meteen tussen stokken gezet om ze naar boven te leiden, anders komt dat er toch niet meer van), en pompoenenIn de serre groeide ook al snijsla en radijsjes en kervel; En dan heb ik ondertussen ook nog een hele hoop bloemen en groenten gezaaid. Zoals je ziet hebben we rabarber genoeg;  En dus werd er limonade gemaakt; En die stokken daar achter de rabarber daar heb ik in het voorjaar groene asperges gezet;  Net zoals ik in het najaar nog een nieuw aardbei-bed heb aangelegd;  En dus hebben wij al lekkere groensels kunnen oogsten;

7 gedachten over “Moestuin-nieuws

 1. Als ik het zo bekijk, dan moet ik altijd denken aan mijn vader, en hoe die altijd bezig was in zijn moestuin 🙂

 2. Jij bent echt een professional, alles ziet er geweldig goed uit. Vooral die tomaten, die moet ik nog planten, het is hier steenkoud.

 3. Ik ga het niet te rap roepen, maar wij hebben geen last van slakken, gelukkig maar!

 4. Wauw.. wat een moestuin. Die asperges zien er spannend uit, die zou ik ook nog wel eens willen proberen…Heb jij geen last van slakken en luizen in je sla? Daarom begin ik er niet meer aan.
  Hier alleen nog komkommers, tomaten, peultjes en kruiden…

 5. Jaloersmakend, zo’n heerlijke grote moestuin.
  Veelbelovend: het gaat weer heerlijk groeien.
  Kom ik aan met mijn ene groene aspergeplantje, die ik nochtans koester 😉
  Hartelijke groet van Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *