Met de handen in de grond en het hoofd in de regen

Na een veel te drukke werk-week en tussendoor nog wat verjaardags-vieringen voor zoonlief had ik afgelopen zondag echt behoefte om buiten aan de slag te gaan. Het deerde me zelfs niet dat ik nog een flinke regenbui over mee heen kreeg. Gewoon het kopke leeg maken blijk ik de laatste tijd geregeld nodig te hebben. Nog een chance dat ik nen hof heb!
Ook al zompt de tuin van het water, er zijn hier altijd wel zaken die kunnen gebeuren. Een week geleden legde ik de moestuin al met de frees mooi klaar; IMG_3385 En u hebt dat inderdaad goed gezien, de serre is verplaatst en jawel een stuk groter; IMG_3366 IMG_3361Het is nog even wachten op beter weer om de plastiek er over te spannen.  Voor het zaaiwerk in de moestuin wacht ik nog een weekje. Alhoewel volgende week nog niet overal zal lukken zoals je hier kan zien 😉 Hier moet de bloemenakker komen; IMG_3340Er waren ook wat weipalen aan vervanging toe en zodoende ontdekte ik dat de eerste sleedoorn-bloemekes er ook aankomen, gelijk de lente!IMG_3347Zoonlief kreeg voor zijn verjaardag nog wat extra attributen voor zijn boomhut; gordijnen, krukjes en een bankje en zo was die ook weer content, al liet ie toch ook horen dat hij toch iets anders had verwacht; een smart Phone of een mengpaneel of zoiets. Ja ja hij wordt groot. IMG_3375 Dat ie zich maar klaar maakt om vanaf volgende week wat in den hof te werken 😉

 

10 gedachten over “Met de handen in de grond en het hoofd in de regen

 1. Bij iedereen gaat het nu kriebelen: de tuin in. Wat opruimen enz.
  Het zonnetje doet hier al twee dagen zijn best. Het ziet er prachtig uit buiten met de blauwe lucht. Alleen die temperatuur moet nog wat omhoog.
  Gelukkig droogt de sompigheid hier nu snel op, het is niet mis, wat je laat zien hierboven qua nattigheid,

 2. Tussen de buien door wat in de tuin doen, vooral vanaf de verharde tuinpaden, en zover van het pad als de lengte van de armen toelaat. Her en der wat resten van vaste planten weghalen, phloxen en zo. En mee bewegen met de zonneplekken in de tuin, voor de aangenaamheid van de temperatuur. Langzaam aan begint het buitenleven weer. Yeah!
  NB. de vogeltjes zijn al lang weer bezig, flierefluiten dat het een lieve lust is.

 3. Hier ook nog veel en veel te nat om ook maar iets te doen. Sta ik daar weer met mijn plantajuinen…

 4. Oeps… Dat is toch ook Kempen?
  Hier in Olmen zitten we met een kleilaag in de ondergrond, maar zo’n waterschap zie ik hier gelukkig niet.

 5. Hier niet in de tuin geweest, wegens te zompig. Ik heb wel nog wat bomen in mootjes gezaagd voor bijkomende insectenhotelletjes… Zo blijft een mens bezig
  Flinke serre daar …

 6. Een verzopen grond met de frees bewerken: da’s dúrven, zeg ik.
  En eerlijk gezegd zie ik het nut niet in van grond überhaupt te bewerken.

 7. Ik laat de boel voorlopig even de boel. Stappen op zo’n zompige grond doet de bodemstructuur geen goed.
  Die serre: wow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *