Mannen maken plannen

Inderdaad stilzitten dat staat niet in mijn woordenboek hé! Dit jaar staat de grondige renovatie van de voortuin op het programma. En eerlijk gezegd is dat al de tweede renovatie sinds ik aan het bloggen ben. Maar deze keer doe ik het grondig!!! De voorhof dus. Wordt momenteel nog gedomineerd door 3 wild geleide lindebomen in een bed van klimop. Rechts voor de ligustrum haag stonden 5 hydrangea’s maar die heb ik al op een ander plaatsje gezet. Net zoals nog andere planten en een rozenstruik die ik elders neerzette. En de rest gaat weer op de schop en onder het mes. Het idee is simpel alles eruit, omspitten, paadjes maken en het geheel terug aanplanten. Aangezien jullie mij ondertussen al wat kennen zullen jullie niet verschieten als ik zeg dat het geheel ook weer in prairie-stijl zal aangeplant worden. Ik kocht daarvoor alvast dit boek van Meneer Oudolf om nog wat meer inspiratie op te doen.Ik ben al begonnen met wat te schetsen. Eens het zover is breng ik jullie uiteraard op de hoogte! Maar niet alleen voor de voorhof zijn er plannen. Het moestuinseizoen is ook weeral gestart. de paprika’s, bieslook en peterselie komen al piepen! Een ander boek waar we al heel veel plezier aan hebben beleefd is het kookboek The Green Kitchen At Home. Een boek vol overheerlijke vegetarische gerechten. heel inspirerend. We hebben op die paar weken al heel wat recepten uitgetest. En ook nog ideaal om onze pompoenvoorraad in een nieuw receptje te verwerken.

18 gedachten over “Mannen maken plannen

 1. Dat is inderdaad het mindere nieuws, dat die leilindes moeten sneuvelen.

 2. Absoluut een leerrijk boek, ik ben er al eens in de rapte helemaal door gegaan. Het helemaal uitpluizen hou ik voor een vakantie.

 3. Ik heb in één van de prairieborders blauwe knoop verweven maar voor de rest hou ik het bij de typische prairie-planten. Die wilde plantjes mogen in de rest van de tuin hun gangen gaan!

 4. Je weet weeral wat doen hè Rob… Dat je nog maar eens aanpast is niks eigenaardigs, het is toch altijd zoeken tot je echt weet : dit wil ik nu, dit is het. Het wordt vast mooi. Wat ik me afvraag is of jij in je prairieborder ook inheemse grassen en planten verweeft? Of hou je die voor de rest van de tuin, je hebt nogal wat ruimte hè 🙂 ?

 5. Je woont daar mooi, amai ni 🙂
  Maar je maakt me echt benieuwd naar je nieuwe tuin ideetjes en plannen.
  We zullen het hier wel kunnen zien en opvolgen hé 😀

 6. Wat een geestdrift en enthousiasme, en dat reeds in volle winter. Chapeau! Plannnen en planten van Piet Oudolf en Noel Kingsbury is een leerrijk en verrijkend boek. Fijn weekend;———-

 7. Ben benieuwd naar de plannen en de uitwerking. De leilindes blijven toch wel staan? Met het oog op de schaduw in de komende hete zonnejaren 😉
  De prairieplanten zijn daar al helemaal klaar voor.
  Het betreffende boek zal je heel veel inspiratie geven.
  En lekker vega eten inspiratie is ook nooit weg!
  Hartelijke groeten van Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *