Lente in januari

Door de hoge temperaturen, alé voor de tijd van het jaar bedoel ik hé, lijkt de tuin ineens te denken dat de lente al in aantocht is. En dus schieten er allerlei bolgewasjes uit de grond. Het is al best een vrolijke boel met al die sneeuwklokjes en boerenkrokussen. Van mij mag het al gerust lente worden, maar iedereen weet natuurlijk dat dat eigenlijk nog veel te vroeg is. Ik mag er niet aan denken dat straks de fruitbomen ook al knoppen beginnen maken. Dan zijn we er weer aan voor de moeite! Ik ben dus al veel vroeger dan normaal begonnen met het opruimen van de borders. Altijd weer een dilemma. Maar ja anders staan die bloemen daar ook maar verstopt en heeft niemand er iets aan. Vandaag openden de krokusjes zich zelfs en zag ik de eerste hommelkoningin krachten opdoen. Maar deze foto’s zijn dus van afgelopen vrijdag; Maar de grootste pronker van allemaal is toch wel de Hamamelis intermedia x Jelena. De zon scheen er recht op toen ik met mijn fototoestel door de tuin liep. Dat leverde dit fraaie plaatje op;  Maar ook de andere Hamamelissen beginnen op dreef te komen. Dit is ons Livia; En dan heb je ook nog ons Diane;En alsof dat nog niet genoeg is staat de Helleborus ook op springen; En zodoende is het best al wel genieten in de tuin!

 

9 gedachten over “Lente in januari

 1. Ik heb je bericht gelezen. Oma en dochter wist ik, maar kleindochter niet. Dat is wel echt toevallig. Leuk dat ik dat nu weet!

 2. de eerste bloeiers die de lente aankondigen Rob

  vooral de toverhazelaar staan nu mooi te pronken

  prettige avond

 3. Hier zie ik altijd hoe het bij mij een aantal weken later zal zijn.
  Heel leuk, die vroege feestgangers, maar ja: zo vroeg…
  Ik ben altijd bang voor vorst in februari en begin maart, ik rem mijzelf daarom steeds af.
  Maar als er sneeuwklokjes komen, ga ik de stengeltjes, die mij het zicht benemen écht ook afknippen!

 4. Doet me echt wel denken aan dat vrolijk liedje ‘Daar is de lente’ van Rum !
  “De bloembotten barsten open met een…
  Knal en de meisjes ontbloten de kuiten,
  De bouwvakkers hebben na ’n nare tijd,
  weer iets om naar te fluiten !”
  Je toverhazelaar is al heel druk bezig Rob, heel mooi !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *