Lekker thuiskomen

Na 3 weken is ’t toch stillekesaan tijd om terug naar huis te komen.  Zeker als ge dan ziet dat de hop al rond de stoelen hangt, de rozen allerlei wilde scheuten hebben, de blauwe regen al bijna tot op de grond komt en de hagenboog eerder een wildernis is dan een boog.  Nochtans hadden we het allemaal goed geregeld en is er geen reden tot klagen; de vovo zorgde voor de dieren en de moestuin, de schoonvader voor het gras en het bosmaaierwerk, de schoonmoeder voor de bloempotten binnen en buiten en een gebuur voor de serre.  Waar we gezeten hebben dat vertel ik een volgende keer wel eens, eerst door het teveel aantal foto’s geraken.  Maar het tofste van al is dat we dan ook nog allerlei lekkers uit de tuin konden eten; blauwe bessen a volonté om maar iets te noemen; IMG_8477 Vervolgens een simpel broodje met sla en tomaten en komkommer vers geplukt, man wat smaakt dat;   IMG_8473 De keer nadien een frisse salade omdat het zo’n schoon weer was, ook alles eigen kweek, met oa rode biet en kleine rauwe courgetjes, een feestmaal; IMG_8481 Maar het kom nog beter, want de tomaten zijn dit jaar echt super en dus gingen we voor iets simpel, er was immers ook nog wat opruimwerk en was enzo, ge kent dat waarschijnlijk wel. Gebakken tomatensus, simpel en overheerlijk en dat ziet er dan zo uit; IMG_8502 IMG_8506 Nog een bloemeke in huis en we zijn weer helemaal vertrokken; IMG_8483

8 gedachten over “Lekker thuiskomen

 1. Pingback: ‘T is weer voorbij die mooie zomer | natuurlijk-rijk

 2. @Mirna; thx
  @Isis; heerlijk hé, wij hebben al zoveel geoogst sinds we thuis zijn, wat een overvloed!
  @onder de appelboom; oei oei ik heb jullie tomaten gezien
  @Marian; ja dat is wel nodig hoor, maar ik ben ze heel dankbaar.
  @Elise; om duimen en vingers van af te lekken!
  @Helma; je moet al bijna een Vlaams woordenboek aanleggen, vovo is de grootvader 😉

 3. Zo leuk weer om je te lezen en de foto’s te zien hihi….
  Alleen wat is nou weer een vovo????
  Je blauwe bessen zou ik zo wel van het scherm willen plukken hihi…..
  Heerlijk en ook smakelijk blog 😉

 4. Ziet er weer allemaal lekker en goed uit en dat na zo’n lange vakantie zonder zorgen want een heel team achter je om alles op wieltjes te laten lopen. Natuurlijk rijk ten top!

 5. wauw! ziet er allemaal superlekker uit!!! wij hadden ook een super-oogst na de vakantie, courgettes in overvloed en paarse worteltjes en de eerste wasboontjes en massas snijboontjes, rode biet, de eerste komkommers,… smulfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *