Juist op tijd

Moh ze gaan het dan toch een beetje menen of wah. Wintertemperaturen tot -4°C dinsdag en woensdag. En daarbij voorspellen ze dan ook nog een fraai zonneke. Heerlijk. Ik kruijde (geen idee of dat nu een juist Nederlands woord is, maar met de foto erbij verstaan jullie me wel hé) alvast wat extra hout aan! img_1996 Ik voelde dat blijkbaar aan mijnen kleinen teen dat het koud ging worden. Want gisteren haalde ik de dahlia’s en de gladiolen uit de grond. Perfect op tijd dus. img_2003img_1712-1024x682Als de avond valt kan ik er echt van genieten te zien hoe alle vogels zich reppen om een slaapplekje te vinden. Zeker als er dan nog wat ganzen overvliegen, maakt dat het helemaal af. Trouwens die blijven dit jaar precies maar komen! img_2006 Vrijdag-avond was het in ons dorp Sinte-Katrina zingen. De kinderen gaan dan met een lantaarn van huis tot huis en zingen het liedje van Sinte-Katrina. In ruil krijgen ze dan wat lekkers. Voor die gelegenheid haalden we onze blikken potten nog eens van de zolder.IMG_2057

 

10 gedachten over “Juist op tijd

 1. Dag Dirk, nu moet ik toch wel effe reageren hoor. natuurlijk-rijk.be ligt nog altijd in België hoor 😉

 2. Die gebruiken kennen ze in Belgie niet, spijtig wel. Hier ‘vieren’ ze in navolging van Amerika (én de markt) Halloween, waar de kinderen ook verkleed rondlopen en aanbellen voor snoepjes. Maar dat kunnen jullie in NL ook natuurlijk 🙂 Je tuin, amai ni, die is echt wel ongelooflijk groot ! En wat een prachtig uitzicht heb je daar zeg , amai ni !

 3. Het Sinte-Katrina ken ik niet maar het is hetzelfde als het Sint Maarten in Nederland. Zingen langs de huizen met een lampje mee en dan wat lekkers krijgen 😀
  De kou is hier alweer over en het is weer boven -0- Jij de dahlia’s en gladiolen uit de grond voor volgend jaar dus das mooi op tijd.
  Hele leuke foto’s.

 4. Lap en ik ben mijn Oleander-in-pot vergeten binnen te zetten. én mijn olijfboompje. Straks niet vergeten doen…

 5. Op het moment van dit schrijven, staat mijn aanhanger vol met niet-winterharde potplanten die straks richting serre (30 km verderop) verhuizen. Als ik me goed herinner, diende dat vorig jaar welhaast een maand eerder te gebeuren; de vorst was toen een stuk vroeger in het land dan nu.

 6. Ja, het lijkt vanaf vannacht wel even wat kouder te worden.
  Vanmiddag ook hier wat werk aan de winkel.
  Maar die heldere luchten en dat zonnetje maakt de wereld wel erg mooi!

 7. Dt weerbericht had ik nog niet gezien. -4 °C ’s nachts blijkbaar, maaroverdag toch nog +4°C en de zon, dat is fijn want ik ben dinsdag en woensdag thuis om in de tuin te werken. En woensdagavond gaan mijn winterbanden op de auto 😀
  ’t Schaap in uw weide is ook al klaar voor de winter, denk ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *