Het zoemt weer!

Dames en Heren, appelen en peren!  Een heuglijk moment is alweer aangebroken want sinds een week zijn wij niet de enige die van onze tuin genieten.  De biekes en hommelkes zijn immers ook massaal wakker geworden en omdat wij dat zo fijn vinden verwennen we hen natuurlijk extra hard!  Ik zeg het en ik zal het misschien nog dikwijls zeggen maar kro-kusjes kan je gewoon niet te veel hebben!  Ze fleuren de boel zo enorm geweldig op dat ge daar gewoon super vrolijk van wordt!  En als klap op de vuurpijl maakte er die hommels en bijen ook nog eens super blij mee.  Dus knoop het in uw oren en plant dit najaar maar wat extra kro-kusjes en laat ze dan maar goed van vermenigvuldigen doen dan krijgde zoiets als dit; Krokusjes in de gazon, of krokusjes in de border; Krokusjes vanachter in den hof; of ziet ge liever die van vooraan; Ik zou hier nog tientallen foto’ kunnen tonen want ik zeg het van kro-kusjes kunde nooit genoeg hebben; Dus efkes samenvatten; van kro-kusjes kunde nooit genoeg hebben 😉

16 gedachten over “Het zoemt weer!

 1. @Marian; die plas gaat nu toch wel snel opdrogen hé!
  @Helma; met veel plezier gedaan 😉
  @Janneke; je mag niet verwachten dat ze zich vanaf het eerste jaar vermeerderen, dus misschien ben je gewoon nog te ongeduldig 😉

 2. Schitterend jullie crocussen, en ze hebben zo’n mooie kleur allemaal. Vorig jaar had ik heel veel crocussen bijgepoot, maar het valt dit jaar weer tegen, ze zijn niet vermeerdert maar vermindert. Toch weet ik niet wat ik verkeerd gedaan kan hebben. Als ik dit zie, ga ik er in het najaar toch nog een keer bijzetten. De foto’s zijn supermooi maar in het echt zie ik zo’n crocusveld in het gras ook voor me, prachtig!

 3. Wat een krokussenparadijs daar bij jou!!! Hier nog altijd één grote plas als tuin en op krokussen reken ik niet meer. Enkele narcissen steken de neuzen wel boven, modderige neuzen, benieuwd of ’t ook nog wat wordt met de bloemen…. Maar ik had toch graag krokussen gehad….. Geel, wit, paars, maakt niet uit, het zijn zo’n vrolijke voorjaarsbodes, zalig om die in de tuin te hebben.
  Marian

 4. @Zem; ik verschiet er zelf ook ineens van 😉
  @Jan; oei dat is minder, daar hebben wij dus geen last van zoals je ziet 🙂
  @Mme boerenerf; leuk voor jullie, de foto’s krijgen we nog waarschijnlijk
  @Menck; hoezo voorliefde voor paars 🙂 die dwergnarciskes heb ik ook staan, maar die staan nog belange na niet open!
  @Isis; zoiets vraagt om guerillia gardening 😉 desnoods kom ik ze zelf in de grond steken
  @Fruitberg; dat valt toch goed mee joh!
  @De zandeik; gele krokussen dat is erom vragen hé 😉
  @Bart; allé ikke blij dat ik je geïnspireerd heb, het speenkruid heb ik ook al in bloei zien staan
  @Martine; thx

 5. Pingback: Ijverig (moestuin)wijf | Het huis van Tante Alice

 6. Nu weet ik wat er nog ontbreekt in onze gazon : Krokussen!
  Narcissen en muscari staan er al, van de krokussen zullen we dit najaar werk maken.
  De jouwe zijn echt prachtig en al volop verwilderd.
  In zuidelijk Vlaams-Brabant bloeit momenteel de schoenlappersplant overvloedig en ik heb ook hier en daar wat bloeiend speenkruid gespot, en ja, ook hier is het zoemen begonnen!

 7. Dat zijn veel krokussen!! Hier doen vooral de witte het goed, de gele worden aangevallen door ???? die stukken uit de bloemen hapt.

 8. Pingback: Krokus | de Fruitberg

 9. In andere mensen hun tuin zie ik ze wel graag, maar nee, paars en geel/oranje kan ik in mijn eigen tuin niet tolereren, haha (de neuroot in mij komt naar boven). Geef mij maar herfsttijloos.

 10. Heel sfeervolle foto’s. En nee, het valt echt niet op dat je een voorliefde hebt voor paarse krokusjes. 😀
  Tip: combineer paarse krokussen eens met gele dwergnarcissen. Die contrasterende kleurtjes vormen een betoverend tapijtje.

 11. Dát is pas een weelde aan krokusjes, en dan nog wel van die mooie!
  Dan heb ik maar enkele plukjes hier en daar, die zich nauwelijks vermenigvuldigen. Ze moeten zich daar bij jou wel heel goed thuis voelen.
  En hommels en bijen heb ik nog niet waargenomen, maar ja, ik zit ook zo’n drie honderd kilometer noordelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *