Het plant-seizoen is aangebroken

En dan heb ik het natuurlijk over hagen, struiken, bomen en in mijn geval specifiek de fruitbomen. Nu moet ik zeggen dat ik met sommige van mijn bomen nog niet zoveel geluk heb gehad. Zo bijvoorbeeld de boom die op rij 3.2 staat, u moet zich van dat cijfergedoe niet te veel aantrekken. Dat is puur voor mijn eigen klassement. Ik wil maar zeggen eerst stond daar een nectarine Madame Blanchet. Die werd in 2016 vervangen door een appel Radoux en afgelopen weekend dus nog eens vervangen door een appel Reinette de Blenheim. Hopelijk kunnen we zeggen derde keer goede keer!  Een zielig kersenboompje werd ook vervangen door een ander exemplaar, namelijk een kers Kordia.  En zo is de boomgaard weer compleet en van een goede laag paardenmest voorzien. Ik liep nog even verder met de camera. En kwam onze poes, Mijnheer boma tegen. Steeds op zoek naar avontuur. Op het einde van ons veld zie je duidelijk het verschil tussen de omliggende mono-cultuur velden en onze biodiverse tuin. En als laatste nog een foto van de kastanjeboom van de buren en daar genieten wij dus lekker van mee. Er hangen nog mooie herfstbladeren aan. Maar dat zal niet meer voor lang zijn! Binnen iets meer dan 4 weken zitten we weeral aan de feesttafel. Kun je je dat voorstellen!?

6 gedachten over “Het plant-seizoen is aangebroken

  1. Het leek me heerlijk om zo’n mooie grote boomgaard te hebben!
    Ik zal hopen dat de nieuw aangeplante boompjes het nu wel gaan doen en dan met name de appel.
    De tijd gaat ook hard en voor je het weet zijn de feestdagen alweer om 😉
    Groet, Helma

  2. Het is verwonderlijk te zien hoe sommige bomen, desondanks jouw vele zorgen, niet kunnen aarden in je tuin.
    Ik duim mee dat het nu wel lukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *