Het gaat goed met de moestuin

Ik durf zelfs meer zeggen; het gaat geweldig goed met de moestuin.  Buiten de koolrabi en de brocoli’ die door de duiven werden opgegeten mag ik niet klagen.  Kijk maar eens hoe mooi;   De eerste pompoenen beginnen zich al te vormen;   En ook bij de courgetten werd de eerste gespot;  En een spinnenweb is niks tegen de draden die in de serre omhoog werden gespannen;  En soms heb ik zelfs goesting om met mijn groenten op de markt te gaan staan.  Maar ik draaide ze dan toch meer in de soep!   Maar ook bij de bessen begint het stilaan feest te worden;   En dan aten we gisteren ook nog mijn favoriete bonen-gerecht uit de plenty; (gemengde) bonen met veel specerijen en lavas;  Ik ben dus meer dan tevreden!

Meer moestuinnieuws; alhier

14 gedachten over “Het gaat goed met de moestuin

 1. @Elise; dat is leuk voor jou!!!!
  @Cynthia; 🙂
  @Zem; het is soms hard werken, maar heerlijk!

 2. Een goed functionerende moestuin en een heerlijke kas heeft toch wel écht meerwaarde in een tuin. Heerlijk om dat alles te zien. En voor jullie, om lekker op te eten. Mooie foto’s.

 3. @Charlotte; dat is graag gedaan 😉
  @Petra; er hangen er nog heel veel dus ik ben idd erg tevreden
  @Helena; moet je zeker doen, het is één van mijn favoriete recepten!
  @Katrien; ja zo’n pluktuin naast de moestuin levert schoon fotokes op 😉
  @Myriam; na de peultjes uit de serre hebben we nu ook a volonté peultjes gewoon van buiten, precies toch iets te veel gezaaid 😉
  @de fruitberg; dat duurt idd niet lang meer, ole!!!
  @Sacha; ooh wat leuk dat je me ontdekt hebt, een bloggende man is in Vlaanderen heel gewoon hoor 😉

 4. Ik las net pas de ‘over ons’. Wat leuk een bloggende man en wat een rijke mensen zijn jullie :).

 5. Prachtige foto’s (mooi licht in de kas!) en smakelijke oogst. Jouw gele courgettes zijn een stuk verder dan die van mij! Leuk om mee te kijken.

 6. Wij hebben vandaag onze eerste bonen uit de serre geoogst. Jij hebt wel geweldig mooie bloemen staan, die hebben wij niet

 7. Jeetje, wat gaat de moestuin goed! Wat een rijkdom. Bonen met Lavas? Lavas heb ik genoeg, als de bonen er zijn ga ik dat vast proberen.

 8. Wauw. Dat ziet er mooi uit. Bij mij dezelfde pompoen- en courgetteplaatjes in de tuin. Mijn bessen lijken ook op die van jou maar dan nog groen. Geduld!
  Leuk dat ik mocht meekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *