Half augustus

Dat betekent nog een dikke 2 weken en de schoolvakantie is weeral voorbij. Wat gaat dat toch veel te snel. Ik mag er nog even niet aan denken, ochtendstress en zo, u kent dat waarschijnlijk ook wel. Wat me ineens ook opviel is dat de dagen al goed aan het korten zijn. Ik heb het even voor u opgezocht. Van de eerste augustusdag tot de laatste wint de nacht maar liefst 118 minuten, ja wadde. Donderdag kregen we nog een absolute herfstdag, maar gelukkig werd dat dit weekend weer ruimschoots goedgemaakt! De vlinders waren ook van de partij, en in best ruime getalen! Verschillende soorten koolwitjes, oranje en bruine zandoogjes, kleine vossen, atalanta’s, dagpauwogen, gehakkelde aurelia’s, citroen-  en distelvlinders heb ik gespot. Gisteren hadden we bezoek en ik hoorde de kinderen tegen elkaar bezig; “amai, hier zitten kei veel vlinders” waarop iemand anders zei “dat dat wel normaal is met zoveel bloemen in de tuin!” Het is in ieder geval genieten!IMG_0363 IMG_0271Op die wiebelende verbena is ’t nie simpel om een scherpe foto te trekken! IMG_0261Maar wat er hier nog meer zit zijn kikkers. Ik weet niet waar ze ineens vandaan komen, maar ze zitten echt overal. Heeft het met het natte voorjaar te maken, met de hoeveelheid slakken, of begint onze tuin gewoon een kikkerparadijs te worden? Vorige week haalde ik 3 vierkante meter meloenblad uit de serre, wegens enkel blad en geen vruchten en zelfs daar zat het vol. Terwijl ik een serre nu niet echt associeer met kikkerparadijs. IMG_0328De eerste noten vallen van de bomen en de eerste kruisspinnen verschijnen. Voor mij een teken dat de herfst er zo stillekesaan al aankomt. IMG_0405 MDoor het natte voorjaar, ik ben hier precies van de hak op de tak aan het springen, zijn de hydraangea’s ook veel groter geworden dan normaal. Sommigen zijn wel 1,5 meter hoog, terwijl ze anders toch eerder onder de meter blijven. Er zijn er zelfs bij die door het gewicht helemaal plat hangen. IMG_0378 Ik heb dit weekend nog flink in de tuin gewerkt en zodoende staat alles er weer netjes bij! IMG_9718

5 gedachten over “Half augustus

 1. Bij jullie ook lekker veel vlinders en kikkers. Ik dacht dat we dit jaar minder vlinders hadden, maar vandaag is het lekker zonnig en waren er gelukkig weer heel veel, vooral in de Buddleja’s. Wij komen hier zo’n beetje om in de kleine padjes, overal lopen ze , vooral in het gras, maar ook in de kas.
  Geniet deze twee weken nog maar even, haha.
  Groet, Janneke

 2. Deze week mijn laatste week verlof. Ik ben nu ook wat bezig in de tuin, en het begint al flink te herfsten, de eerste asters staan al in bloei.
  Gehakkelde aurelia en Kleine vos heb ik hier dit jaar nog niet gezien…

 3. Zoals je zegt: je voelt dat de zomer richting nazomer sukkelt.
  We komen hier in het noorden de laatste weken wel zonuren tekort, regenwater niet ;-(
  Hier in de tuin erg veel insecten: allerlei bijtjes, zweefvliegen enz.
  Vlinders: matig, nog maar enkele jaren waren het er meer.
  Kikkertjes: die kleintjes springen hier ook weg, maar niet in die hoeveelheid, die jij beschrijft.
  Maar we genieten van dit alles!

 4. Het is onvoorstelbaar hoeveel kleine kikkertjes ik al weken in tal van tuinen bemerk. Soms springen ze met tientallen voor me uit. It’s been a good year for the frogs, me dunkt.

 5. Heerlijke beelden uit je mooie tuin. En ja de dagen gaan nu echt korter worden. Wat ik altijd zo mis in deze periode dat is dat de zang van de vogels voorbij is. Dat wordt weer wachten op de lente. Ook merk ik dat na de zachte winter veel minder vogels in mijn tuintje komen. Genoeg eten te vinden in het bos denk ik.
  Een heerlijke week gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *